Siirry kohtaan sisältö

Makeiden tomaattien vettä säästävä salaisuus

Julkaistu:

Välimeren maissa tomaatinviljelijät kamppailevat ennalta arvaamattomien sateiden ja veden niukkuuden kanssa. Knorr on osallistunut yksinkertaisten työkalujen kustannuksiin joukkorahoituksella säästämään vettä ja auttamaan viljelykasvien menestymistä.

A field of tomato plants

Viimeisen seitsemän vuoden aikana yksinkertainen laite on vähentänyt tomaatinviljeljöiden tarvitseman veden määrää Kreikan Gastounin alueen yli 28 prosenttia - ja samalla mullisti tomintatavat.

Joten mikä on tämä merkittävä laite? Sitä kutsutaan tensiometriksi ja se on pieni luotain, joka mittaa maaperässä olevan veden määrää. Maan pinnalla sijaitseva säädin antaa tarkat ohjeet miten luoda parhaat olosuhteet maaperään alle.

Useat niistä sijoitetaan huolellisesti eri puolille maaperää. Knorr- kastikkeisiin, keittoihin ja liemiin kasviksia viljelevät viljelijät näkevät välittömästi, milloin heidän tomaattiviljelmänsä tarvitsevat kastelua ja voivat kastella viljelmiä oikea-aikaisesti.

He ovat saaneet koulutusta saadakseen mahdollisimman suuren hyödyn uudesta työkalusta, ja aikaisemmin kokemukseen ja arvioihin perustuva kastelu toteutuu nyt reaaliaikaisten ja luotettavien tietojen pohjalta.

Uuden työkalun käyttö säästää maanviljelijöiden aikaa, energiaa ja samalla kun vettä ei mene enää hukkaan. Itse asiassa vedenkulutus laski 86 litrasta viljellyltä tomaattikilolta 56 litraan vuosina 2010-2017. Gastounin 6 miljoonan neliömetrllä ero on merkittävä.

An image of a tensiometer

28%Veden kulutuksen vähentäminen tomaatinviljelyalueilla Gastounissa tensiometrien ansiosta

Veden säätöä, tuotannon kasvua, parempaa makua

Gastouniin on sijoitettu tensiometrejä ympäri maaperää, ja parannukset eivät ole liittyneet pelkästään vesien suojeluun. Tomaattien tuotannot ovat kasvaneet 76 tonnista 83 tonniin hehtaarilta kun uusi kastelutapa on otettu käyttöön.

Toinen tervetullut etu on se, että Gastounin tomaatit ovat makeampia kuin koskaan. Täydellisellä kastelumäärällä tomaatit kypsyvät oikealla tavalla, ja tämä on heijastunut niiden kohonneessa brix-tasossa – tomaatin makeuden virallisessa mittauksessa.

"Tämä on auttanut meitä vähentämään viljelykustannuksia, parantamaan sadon laatua ja lisäämään kasvien hedelmällisyyttä", yksi viljelijä kertoi Knorr-tiimille.

Toinen kertoi olevansa innoissaan siitä, että koska alkoi käyttämään kestävän kehityksen mukaisia viljelytapoja tilallaan, hänen poikansa olivat sopineet jäävänsä kylään. He jatkavat perheyrityksessä tomaattien kasvattamista kasvavaa tomaattia – jatkavat tilanpitoa seuraavaan sukupolveen.

Viime vuonna asensimme telemetrisen verkon Gastounin pelloille, jotta saisimme entistä tarkempia tietoja tomaatinviljelijöiden käyttöön ja tulokset näyttävät hyviltä.

Feature image - tomato farmers
Gastounin viljelijöitä Paikallisia maanviljelijöitä kuvattuina Knorr Sustainability Partnership Fund -rahaston asennuttamalla veden seurannan sääasemalla Tämä on auttanut meitä alentamaan viljelykustannuksia, parantamaan sadon laatua ja lisäämään viljelykasvien hedelmällisyyttä. Gastounilainen viljelijä

Kestävän kehityksen mukaisen maatalouden tukeminen

Työskentely Gastounissa on vain yksi Knorr Sustainability Partnership Fund -rahaston tukemista ohjelmista – kestävän kehityksen mukaisen maatalouden tukemiseen tähtäävä maailmanlaajuisen rahaston toimintaa.

Rahaston kautta Knorr tukee vedensäästöprojekteja, jotka auttavat maanviljelijöitä sopeuttamaan toimintatapansa kohtaamaan lisääntyvän kuivuuden ja veden niukkuuden.

Viimeisimpien hankkeiden joukossa Knorr on joukkorahoittajana ohjelmassa, jossa kokeillaan useita vettä säästäviä viljelytekniikoita tuotemerkin riisiviljelijöiden keskuudessa Arkansasissa, Yhdysvalloissa. Arkansasin yliopisto osallistuu myös teknisen avun antamiseen tulosten mittaamisessa.

Samanaikaisesti Kaliforniassa, joka on kärsinyt äärimmäisestä kuivuudesta viime vuosina, Knorr on auttanut korvaamaan tehottomia sprinklereitä, joita tuotemerkin sipulinviljelijät käyttävät kastelussa vettä säästävillä kastelutippajärjestelmillä. Knorr-tuotemerkin tuen ansiosta maanviljelijät ovat pystyneet lisäämään satojensa määrää, vähentämään käyttämiensä keinolannoitteiden määrää ja säästämään vettä.

"Me Knorr-tuotemerkillä tiedämme, että ihmiset haluavat tuotteita, jotka maistuvat hyvältä, mutta ovat myös luonnollisia, ravitsevia ja kestävän kehityksen mukaan viljeltyjä", kertoo Knorr Sustainability Manager Elinor Newman-Beckett.

“" Knorr Sustainability Partnership Fund auttaa maanviljelijöitä kasvattamaan tuotteidemme ainesosia tavalla, joka on ympäristön kannalta parempaa ja auttaa heitä tuleman joustavammiksi viljelymenetelmissään veden niukkuuden takia".

Feature image - Sustainable Agriculture Code
Kestävän kehityksen mukaisen viljelyn sääntömme Unileverin kestävän kehityksen mukaisen maatalouden säännöstö kattaa käytännöt, joita kaikkien toimittajiemme on pyrittävä noudattamaan. Odotamme, että kaikki maatalousperäisen raaka-aineiden toimittajamme sopivat vähimmäisstandardeista sekä ajan myötä tapahtuvista jatkuvista parannuksista.
Takaisin alkuun