Siirry kohtaan sisältö

Kolme uutta tapaa ratkaista muovijäteongelma

Julkaistu:

Unilever pyrkii vaikuttamaan voimallisesti muovipakkausten jätteiden käsittelyyn erityisesti yhteistyön kautta, joka muuttaa toimintoja yrityksemme omien toimintojen ulkopuolella. Olemme tehneet tässä kolme uutta edistyksellistä aloitetta.

Plastics Main

Kumppanuudet tuovat voimaa ja vauhtia

Muovipakkaukset ovat erittäin arvokkaita ja tehokkaita materiaaleja, jotka auttavat ihmisiä ympäri maailmaa käyttämään esimerkiksi normaaliin elämään kuuluvia tuotteita - kuten esimerkiksi ruokaa ja saippuaa. Kuitenkin pakkausten kasvava käyttö on ongelma lisääntyneen muovijätteen määrän takia.

Haasteena on pitää muovi mukana talouden kierrossa, mutta poissa ympäristöstä. Siksi on tarpeen siirtyä täydelliseen kiertotalouteen.

Viime vuonna teimme sitoumuksen, että vuoteen 2025 mennessä kaikki muovipakkauksemme ovat uudelleenkäytettäviä, kierrätettäviä tai kompostoitavia, ja 25 prosenttia niistä valmistetaan kierrätysmuovista. Nämä tavoitteet auttavat liiketoimintaamme muuttumaan ja erityisesti siinä, miten suunnittelemme pakkauksia kierrätettäviksi ja uudelleenkäytettäviksi.

Muovijäte ei kuitenkaan ole asia, jonka "korjaamme" yön yli, ja emme voi tehdä sitä yksin. Siksi lisäämme voimaamme solmimalla joukon kumppanuuksia ja yhteistyökuvioita, joiden avulla voimme tehdä suuremman ja nopeamman muutoksen. Tässä on kolme viimeisintä aloitteemme.

Ongelman ytimeen

Yhdessä 250 organisaation kanssa - mukaan lukien monet maailman suurimmat pakkausmateriaalien myyjät, brändit, vähittäismyyjät ja kierrättäjät sekä hallitukset ja kansalaisjärjestöt - olemme allekirjoittaneet New Plastics Economy Global Commitment -sitoumuksen.

This is a pledge to eradicate plastic waste and pollution at source, based on the vision of a circular economy, where plastics never become waste.

Oman vuoden 2017 sitoumuksemme perusteella allekirjoittajat ovat sitoutuneet seuraaviin: poistamaan ongelmalliset tai tarpeettomat muovipakkaukset ja siirtymään kertakäyttöpakkauksista uudelleenkäytettäviin pakkauksiin; varmistamaan, että kaikki muovipakkaukset voidaan helposti ja turvallisesti kierrättää tai kompostoida; ja lisäämään uudelleen käytettävän tai kierrätetyn muovin määrää uusissa pakkauksissa tai tuotteissa. Kaikki vuoteen 2025 mennessä

"Globaali sitoumus on tärkeä askel matkalla muovijätteen poistamiseksi", sanoo Unileverin pääjohtaja Paul Polman. "On kriittistä, että kaikki järjestelmän keskeiset toimijat toimivat yhdessä nopeuttaakseen siirtymistämme kohti kiertotaloutta ja osana sitä on vastata kertakäyttömuovin asettamaan haasteeseen. Unilever on valmis tekemään osuutensa ja kehottaa johtavia yrityksiä ja hallituksia liittymään haasteen ratkaisijoiden joukkoon. "

"New Plastics Economy globaalin sitoumuksen toteutumista johtaa Ellen MacArthur -säätiö yhteistyössä YK:n ympäristöosaston kanssa. Sen tavoitteena on luoda "uusi normaali" muovipakkauksille, ja tavoitteet tarkistetaan 18 kuukauden välein ja niistä tehdään koko ajan kunnianhimoisempia.”

Feature image - Plastic Waste
"Siirtyminen lineaarisesta "ota-käytä-hävitä"-kulutuksesta kiertotalouteen, edellyttää uusia liiketoimintamalleja, investointeja innovaatioihin ja infrastruktuurin kehittämiseen." David Blanchard, Chief R&D Officer, Unilever

Jotta muovi voidaan kierrättää se pitää ensin kerätä

Ihanteellisessa maailmassa ostaisimme välittömästi kaikki muoviraaka-aineemme kierrätetyistä lähteistä. Meitä kuitenkin rajoittaa missä sitä on saatavilla, ovatko määrät riittäviä ja mikä on niiden laatu. Joissakin maissa kierrätetyn PCR-raaka-aineen (post consumer recycled PCR) keräämisen ja käsittelyn infrastruktuuri on kehittynyt, joten sitä on helposti saatavilla. Toisissa sitä on melkein mahdotonta löytää.

Ellen MacArthur -säätiön mukaan vain 14 prosenttia maailman muovipakkauksista kierrätetään käytön jälkeen, 40 prosenttia päätyy kaatopaikalle ja kolmannes haavoittuviin ekosysteemeihin.

Tämän ongelman ratkaisemiseksi yhdistämme voimamme maailman johtavan jätehuoltoyrityksen Veolian kanssa kehittääksemme ja laajentaaksemme keräys- ja jälleenkäsittelyn infrastruktuuria saadaksemme kierrätettyä sisältöä takaisin arvoketjuun. Aloittaen Intiasta ja Indonesiasta, toteutamme muovinkeräyksen ratkaisuja, lisäämme kapasiteettia sekä kehittämme uusia prosesseja ja liiketoimintamalleja.

Marc Engel, Unileverin Chief Supply Chain Officer, sanoo: "Muovijätteiden määrä on kasvavamassa – ei vähenemässä, sillä muovin tuotannon odotetaan kaksinkertaistuvan seuraavien kahden vuosikymmenen aikana. Meiltä kaikilta vaaditaan entistä enemmän tämän kriittisen kysymyksen ratkaisemiseksi, ja toivomme, että Veolia-kumppanuuden avulla ottaa merkittäviä askeleita kohti kiertotaloutta."

Veolian Senior EVP for Development, Innovation and Markets, Laurent Auguste lisää: "On kiistaton tarve muuttaa tapaa, jolla muovipakkausten elinkaaren loppupäätä hallitaan vähentääksemme merkittävästi niiden ympäristöjalanjälkeä. Tämä tarkoittaa uudenlaista yhteistyötä arvoketjun kaikkien toimijoiden välillä. "

Putting our money where our mouth is

Yhdessä muiden suurten kulutustavarayritysten kanssa, joita ovat mm. PepsiCo, P & G ja Coca-Cola, olemme luvanneet yhteensä 100 miljoonan USD rahoituksen Circulate Capital sijoitusyritykselle, joka arvioi ja rahoittaa jätehuoltoratkaisuja ja -infrastruktuuria. Kyseessä on ainutlaatuinen investointimalli, jonka tarkoituksena on luoda kestävä järjestelmä, joka tarvitaan valtamerien muovikriisin ratkaisemiseksi.

Osoittamalla jätehuollon ja kierrätyksen investoinnit kannattaviksi Circulate Capitalin tavoitteena on houkutella miljardeja dollareja institutionaalisilta sijoittajilta, joita tarvitaan yritysten ja infrastruktuurin laajentamiseen Etelä- ja Kaakkois-Aasiassa. Nämä alueet myötävaikuttavat valtameren muovijätteiden määrään suhteettoman suurelta osin, koska niillä ei ole infrastruktuuria ongelman hallitsemiseksi.

Unileverin Chief R&D Officer David Blanchard: "Siirtyminen lineaarisesta "ota-käytä-hävitä"-kulutuksesta kiertotalouteen, edellyttää uusia liiketoimintamalleja, investointeja innovaatioihin ja infrastruktuurin kehittämiseen. Tämä yhteistyö Circulate Capitalin ja muiden kumppaneiden kanssa on tärkeä askel käynnistääksemme tarvittavat investoinnit tarkoituksenmukaisten ratkaisujen nopeuttamiseksi ja laajentaaksemme toimia muovijätteen syntymisen estämiseksi.”

Circulate Capital luo ekosysteemiä edistääkseen kumppanuuksia innovoinnin, investointien, yrittäjyyden ja julkisen ja yksityisen sektorin välillä ongelman ratkaisemiseksi. Malli perustuu kumppanuuteen paikallisten innovaattoreiden kanssa, jotka toteuttavat ratkaisuja paikan päällä, ja se kannustaa uuden sukupolven sosiaalisia yrittäjiä käynnistämään uusia hankkeita ongelman ratkaisemiseksi.

Takaisin alkuun