Siirry kohtaan sisältö

“Hyvän ravitsemuksen tarjoaminen on etuoikeus"

Julkaistu:

Kirjoittanut Annie Heremans

Annie Heremans, Unileverin ravitsemusjohtaja kertoo miten parannamme brändeihimme liittyvää ravitsemusprofiilia, miksi yritysten on otettava johtoasema ja miksi hänellä on niin paljon henkilökohtaisia asioita.

Selection of vegetables

About the author

Annie Heremans

Annie Heremans

Vice President of Nutrition at Unilever

Annie on täysin päteötynyt lääkäri ja toimii tällä hetkellä ravitsemusjohtajana
Unileverin Foods & Refreshment liiketoimintayksiköiden brändeille. Hän
työskentelee Trumbullissa tuotekehitysyksikössä Connecticutissa Yhdysvalloissa

Unilever on rankattu toiselle sijalle Global Access to Nutrition Index , joka luokittelee elintarvikeyritykset osuudestaan liikalihavuuden ja aliravitsemuksen torjumisessa. Tässä Annie kertoo miten työmme vaikuttaa ympäri maailmaa.

Miksi Global Access to Nutrition Index on tärkeä?

Global Access to Nutrition Index (ATNI) luokittelee joka toinen vuosi 20 suurinta elintarvikeyritystä heidän panoksestaan liikalihavuuden ja aliravitsemuksen torjumiseksi. Se on riippumaton benchmarking-työkalu sijoittajille, terveydenhuollon edistäjille ja yrityksille.

Jokainen yritys mitataan kolmea tekijää vastaan:

  • Ravitsemus osana yritysstrategiaa, johtamiskäytäntöjä ja hallintoa
  • Sopivien, kohtuuhintaisten ja helppokäyttöisten tuotteiden valmistaminen ja toimittaminen
  • Yrityksen positiivinen vaikutus kuluttajien valintaan ja käyttäytymiseen ravitsemustietojen, elintarvikkeiden markkinoinnin ja merkitsemisen sekä sidosryhmien sitoutumisen kautta.

Mistä meidät huomioitiin viimeisimmässä sijoituksessa?

Huomioinnin tärkeimpiä tekijöitä olivat johdonmukainen keskittyminen terveyteen ja ravitsemukseen Unileverin kestävän kehityksen ohjelman (USLP) mukaan, vastuullinen markkinointimalli, globaali äitien hyvinvointia koskeva standardi ja toimemme aliravitsemuksen torjunnan suhteen.

Mitkä ovat Unileverin tärkeimmät tavoitteet ravitsemukseen?

Meillä on kaksi päätavoitetta. Ensimmäinen on vastata kuluttajien toiveisiin terveellisemmistä, kestävän kehityksen mukaisista elintarvikkeista ja juomista, ja toinen on vastuullisesti vastata lihavuuden ja aliravitsemuksen haasteisiin. Olemme myös sitoutuneet työskentelemään hallitusten, kansalaisjärjestöjen, vähittäismyyjien ja muiden valmistajien kanssa yhdenmukaistamalla YK: n kestävän kehityksen tavoitteet poistamaan nälkä ja edistämään terveyttä ja hyvinvointia ympäri maailmaa.

Miten tämä sopii USLP-ohjelman sitoumuksillemme?

Olemme päättäneet toteuttaa USLP-ohjelman sitoumuksemme siitä, että 60 prosenttia valikoimastamme täyttää korkeimmat ravitsemusstandardit – analysoimalla tuotteidemme ravitsemuksellisen suorituskyvyn Maailman Terveysjärjestön suositusten pohjalta - vuoteen 2020 mennessä. Siksi uudistamme tuotteita, jotta kuluttajat voivat nauttia maistuvia elintarvikkeita ja juomia samanaikaisesti täyttäen vaativat tavoitteemme.

Mitä olemme viime vuosina tehneet tuotteidemme ravitsemuksen parantamiseksi?

Parannamme jatkuvasti ravitsemusta koko valikoimassamme. Tässä muutamia esimerkkejä:

Foods-tuoteryhmässä käsittelemme raudanpuutosanemiaa – josta kärsii 30 prosenttia maailman väestöstä, lähinnä naiset ja teini-ikäiset tytöt. Opetamme yhteisöjä eri puolilla Afrikkaa miten lisätä raudan määrää heidän omiin resepteihinsä rautaa sisältävillä Knorr-kuutioilla ja vihreiden vihannesten avulla.

Aasiassa olemme tuoneet markkinoille Bango Light -kastikkeita, jotka sisältävät 30% vähemmän sokeria kuin mitä oli alkuperäisissä resepteissä, ja Yhdysvalloissa meidän Make Meals That Do More -ohjelma ruokakaupoissa opettaa kuluttajille, miten tehdä edullisia, terveellisiä ruokavalintoja.

Tee-tuoteyhmässä ostimme Pukka orgaaniset yrttiteet viime vuonna. Niiden valikoima sisältää luonnollisia, orgaanisia ja terveys- ja hyvinvointivaihtoehtoja. Vaihtoehtona veden juomiselle terveysviranomaiset suosittelevat juomaan makeuttamatonta teetä hyvän nestetasapainon säilyttämiseksi mikä on olennaista hyvinvoinnin kannalta.

Samaan aikaan Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa "30 Days to a lighter you" -kampanja kannusti terveelliseen elämään kolmessa vaiheessa: korvaamalla sokerijuomat Lipton Green Tea -ruoalla, syömällä runsaasti hedelmiä ja vihanneksia sekä liikkumalla vähintään 30 minuuttia päivässä. Kampanja saavutti 12 miljoonaa ihmistä digitaalisten kanavien kautta.

Jäätelö-tuoteryhmään hankittiin viime vuonna australialainen jäätelöbrändi Weis, joka käyttää vähintään 25% aitoa hedelmää hedelmänmakuisissa jäätelövaihtoehdoissaan.

Brasiliassa lanseerattiin uusi mango ja mansikka Fruttare sorbet, jolla on korkeampi hedelmäpitoisuus (kuten massa ja palat), täyttäen korkeimmat ravitsemusstandardit. Myös Brasiliassa tarjoamme kolme uutta Cornetto-vaihtoehtoa pienemmillä annoskooilla ja kaloreilla, kun taas Intiassa otettiin käyttöön makupalan kokoinen 36 g Mini Magnum.

Lanseerasimme myös Breyers Delights-jäätelöt Yhdysvalloissa viime vuonna. Tarjolla on neljä vähärasvaista jäätelöä, jotka tarjoavat hyvän proteiinin ja kalsiumin lähteen annosta kohden.

Ja lopuksi Unilever Food Solutions, jossa tuemme hoivakoteja ja sairaaloita kokkeja kouluttamalla ja tarjoamalla työkaluja, jotta he voivat kehittää maukkaita reseptejä vanhusten ravitsemustarpeisiin. Kolmanneksella ikääntyneistä, jotka asuvat näissä laitoksissa on riski kärsiä aliravitsemuksesta, ja heidän ravitsemustarpeensa eroavat nuoremmista aikuisista.

Bra livsmedel är ett priviligerat arbete

Mitä Unilever tekee seuraavaksi tapahtuu tällä alueella?

Nopeutamme pyrkimyksiämme, ja vuoteen 2022 mennessä olemme sitoutuneet tarjoamaan yli 200 miljardia annosta sisältäen vähintään yhdetä viidestä tärkeimmästä mikroainesosasta (rauta, jodi, A-vitamiini, D-vitamiini ja sinkki). Haluamme myös jatkaa entistä positiivisemman ja kestävämmän kehityksen mukaista ravitsemusta Foods & Refreshment -tuotemerkkeihimme.

Miten toimimme ulkoisten kumppaneiden kanssa tavoitteidemme saavuttamiseksi?

Toimimme yhteistyössä monien kumppanien kanssa ravitsemustavoitteiden saavuttamiseksi. Yhteistyö vaihtelee ruokabloggaajista ja kokeista, jotka kertovat tuotteiden hyödyistä aina kansainvälisiin järjestöihin kuten Global Alliance for Improved Nutrition (GAIN), Maailman elintarvikeohjelma (WFP) ja merkittäviin tutkimuspartnereihin kuten Alankomaiden Top Institute Food and Nutrition ja Harvard School of Public Health Yhdysvalloissa. Ja tässä on vain muutamia esimerkkejä.

Miten oman henkilökohtainen kutsumuksesi innostaa työssäsi ravitsemuksen parissa?

Minun tehtäväni on ajaa tavoitteitamme ja varmistaa, että tarjoamme elintarvikkeita, jotka auttavat kuluttajia tekemään vastuullisia, tietoon perustuvia ja parempia valintoja. Lääkärinä ensisijaisena tavoitteenani on aina ollut, että jokainen ihminen voi elää terveellistä, onnellista elämää. Hyvän ravitsemuksen tarjoaminen on keskeistä tässä tehtävässä, ja tilaisuus tarjota kuluttajille terveellisiä ja nautinnollisia ruokia ja juomia on minulle valtava kunnia ja etuoikeus, joka inspiroi minua päivittäin.

Mitä muutoksia haluat nähdä seuraavien kymmenen vuoden aikana?

Haluaisin nähdä, että Unilever on kestävä kehityksen mukaisen ravitsemuksen johtajana, jolla on näkyvä vaikutus, ja joka innostaa kuluttajia tekemään parempia valintoja heille itselleen ja planeetalle.

Takaisin alkuun