Siirry kohtaan sisältö

Young Entrepreneurs Awards menestystarina

Julkaistu:

Me Unileverilla tiedämme, että innovaatioilla on keskeinen rooli sen maailman luomisessa, jossa kestävän kehityksen mukainen elämä on arkipäivää.

Oscar Andres Mendez with recycled plastic

Unilever Young Entrepreneurs Awards 2017 kilpailuhakemusten haku on avoinna 30. kesäkuuta asti. Vuoden 2016 finalisti Oscar Andres Mendez Gerardino kuvaa palkinnon poikkeuksellisen suurta vaikutusta muovin kierrätystä harjoittavalle Conceptos Plasticos -yritykselle .

Siksi olemme iloisia voidessamme lanseerata vuoden 2017 Unilever Young Entrepreneurs -kilpailun yhdessä Cambridge Institute for Sustainability Leadership (CISL) ja yhteistyössä Ashoka- organisaation kanssa. Palkinnot tukevat ja innostavat ympäri maailman nuoria tekemään aloitteita, tuotteita tai palveluita, jotka ovat ratkaisemassa joitain planeettamme suurimpia kestävän kehityksen haasteita.

Menestyminen Young Entrepreneurs Awards -kilpailussa(YEA) olla todella merkittävää - sinulle, yrityksellesi tai aloitteellesi ja yhteiskunnalle. Kaikki finalistit saavat rahallisen palkinnon lisäksi mentorointia, ja monet ovat menneet nähneet ideoidensa ylittävän uusien alueiden rajoja.

Vuonna 2016 Oscar Andres Mendez Gerardino vakuutti raadin kolumbialaisen Conceptos Plasticos -yrityksensä kanssa, joka kierrättää muovia ja muuntaa sen rakennusmateriaaleiksi laadukkaiksi, turvallisiksi ja edullisiksi asunnoiksi. Vuosi jälkeen palkinnon hän kertoo meille, kuinka kokemus on muuttanut häntä, hänen yritystään ja kierrätystä. Lue lisää Oscarista ja Conceptos Plasticos -yrityksestä.

Oscar, kiitos, että tulit keskustelemaan kanssamme. Miten Conceptos Plasticos on menestynyt sen jälkeen kun olit YEA-finalisti vuonna 2016?

Viime vuosi on ollut aika mieletön. Palkinnon ja median seurauksena saimme tuhansia kyselyitä eri puolilta maailmaa. Meillä oli jo liiketoimintaa, mutta olimme paikallinen toimija ja keskityimme parantamaan omaa kaupunkiamme työstämällä vaikeasti kierrätettävää muovia. Palkinnon jälkeen olemme saaneet tiedusteluja Etelä-Afrikasta, Filippiineiltä, Haitista, Nicaraguasta, Costa Ricasta ja Libanonista. Olemme kaksinkertaistaneet tuotantokapasiteettimme, lisänneet myyntiämme ja työskentelemme yhdessä suuryritysten kanssa kierrätyspalvelujen valikoiman kanssa.

"Olemme kaksinkertaistaneet tuotantokapasiteettimme ja lisänneet myyntiämme."

Miten YEA auttoi sinua valmistautumaan menestykseen?

Ensinnäkin Cambridgessa saamamme ohjeet auttoivat meitä kehittämään liiketoimintamalliamme ja ymmärtämään roolin, jota voisimme pelata kiertotaloudessa. Se auttoi meitä myös ymmärtämään projektiamme globaalista näkökulmasta ja vastaamaan sen kautta sen globaaleihin ongelmiin. Pankkien ja suurten yritysten kanssa työskentelyn oppiminen on myös ollut erittäin tärkeä asia.

"Voiko jäätelöpakkaukseni tulla osaksi taloa? Kyllä, jos hävität sen oikein."

Onko yritykselläsi odottamasi vaikutus?

Olemme saavuttaneet ensimmäiset tavoitteet, mutta olemme asettaneet kunnianhimoisempia! Monissa paikoista, joista olemme saaneet kyselyjä, ei ole kierrätyskulttuuria, mikä tarkoittaa, että emme saa materiaalia toimintaamme. Tämä merkitsee muutoksen tekemistä. Jos nautit muovipakkauksessa olevasta jäätelöstä ja kysy minulta, "voiko tämä pakkaus muuttua talon seinäksi?" Minun vastaukseni on "kyllä ... mutta vain, jos hävität muovin oikealla tavalla." Osa projekteistamme toimii hallitusten kanssa uusien jäteasetusten käyttöönottamiseksi. Latinalaisessa Amerikassa on edistytty, mutta maailmanlaajuisesti on vielä pitkä tie kuljettavana.

Oletko kokenut vaikeuksia tai esteitä viime vuonna?

Kierrätysinfrastruktuurin ohella on myös kysymys rakennusmääräyksistä. Tuotteemme on vaihtoehto perinteisille rakennusmateriaaleille. Muutamme arvotonta ja vaikeasti hävitettävää jätemuovia elementeiksi, jotka auttavat ratkaisemaan asuntopulaa samalla kun kannustavat yhteisöjä omien kotien rakentamiseen ja omistamiseen. Rakentaminen on kuitenkin perinteinen ala, ja sen sääntelyorganisaatiot eivät kulje samaan tahtiin innovaatioiden kanssa. Ratkaisemme tämän viemällä projektimme näille alueille, ja osoittamalla ihmisille, mitä hyvää materiaalia olemme tekemässä ja miten malli hyödyttää yhteiskuntaa ja ympäristöä.

"Uudet lähestymistavat, uudet polut ja uudet suhteet."

Thanks again Oscar, and good luck with Conceptos Plasticos. vielä kerran Oscar ja onnea Conceptos Plasticos -yritykselle. Lopuksi, mitä neuvoja antaisit tämän vuotisille osallistujille Young Entrepreneurs Awards -kilpailuun?

Osallistuminen on ainutlaatuinen kokemus. Kannattaa hyödyntää kaikista keskusteluista ja kokouksista, pitää silmäsi ja mielesi avoimina löytääksesi uusia lähestymistapoja, uusia polkuja, suhteita tai synergiaetuja.

Takaisin alkuun