Siirry kohtaan sisältö

Vesi, sanitaatio ja hygienia: edistymistä, vielä työtä jäljellä

Julkaistu:

Kirjoittanut Tim Wainwright

Vuoden 2017 World Water Week 2017 tapahtumassa Jonathan Gill, Unileverin Senior Manager of Health & Wellbeing Chief Sustainability Office -tiimistä jakaa näkemyksiä WaterAid UK: n johtajan Tim Wainwrightin kanssa vesi-, sanitaatio- ja hygieniasuunnitelmasta (WASH) sekä miten yksityisen sektorin kumppanuuksilla on keskeinen rooli ohjelman tavoitteiden saavuttamisessa.

Children splashing water on their faces

About the author

Tim Wainwright

Tim Wainwright

Tim toimii myös Bondin, Britannian kansainvälisten kehitysjärjestöjen konsortion
puheenjohtajana. Ennen WaterAid- järjestöön siirtymistä Tim toimi kuuden vuoden
ajan kansainvälisessä ADD-järjestössä (Action for Disability and Development),
joka pyrkii edistämään Afrikan ja Aasian köyhien vammaisten henkilöiden
itsenäisyyttä, tasa-arvoa ja mahdollisuuksia.

Asiantuntijat yhteen

Tim toimii myös Bond-järjestön eli Britannian kansainvälisten kehitysjärjestöjen konsortioiden puheenjohtajana. Ennen WaterAid-järjestöön siirtymistä Tim johti kuuden vuoden ajan kansainvälistä ADD (Action for Disability and Development) -järjestöä, joka pyrkii edistämään Afrikan ja Aasian köyhien vammaisten henkilöiden itsenäisyyttä, tasa-arvoa ja mahdollisuuksia.

Tämä on ensimmäinen World Water Week -tapahtumani WaterAid UK: n johtajana. Tämä on fantastinen tilaisuus kokoontua yhteen WASH-yhteisössä toimivien asiantuntijoiden ja innovaattoreiden kanssa keskustelemaan siitä, miten yhdessä saavutamme YK:n kestävän kehityksen (Sustainable Developement Goals SDG) tavoitteet. Se ei ole vain SDG6: vesi ja sanitaatio kaikille. WASH on kaiken kehityksen perusta, erityisesti koulutuksessa ja terveydessä.

Tämä on tärkeä tapahtuma WaterAid-järjestölle. Organisaatiossa meillä on maailman johtavia ajattelijoita, jotka tekevät mahtavaa työtä kentällä. Emme vain kerro päätöksentekijöille, miten vesi, puhtaanapito ja hygienia vaikuttavat ... me näytämme heille. Kaikki, mitä teemme, on 100% keskittynyt tekemään puhtaasta vedestä, kunnollisista käymälöistä ja hyvästä hygieniasta normaali osa jokapäiväistä elämää kaikille, kaikkialla.

Jatkamme aktiivista osallistumista WASH4Work-aloitteeseen viikon aikana. Olen erityisen kiinnostunut myös meneillään olevista keskusteluistamme WASH:n business casen vahvistamiseksi ja siihen liittyvästä tutkimuksesta, jota WaterAid johtaa Unileverin ja Diageon kanssa.

Tarvitsemme vahvaa kansalaisääntä vaatimaan näiden ihmisoikeuksien toteutumista.

Tim Vainwright

Kukaan ei saa jäädä jälkeen

Tavoitteiden saavuttaminen kaikkialla tämän sukupolven aikana on suuri haaste. SDG-tavoitteiden saavuttaminen vaatii korkeampia standardeja kuin koskaan ennen. Jotta tämä tapahtuisi, meidän on varmistettava, ettei kukaan jää jälkeen - että voimme muuttaa kaikkien ihmisten elämää: kaikkein köyhimpien, etäisissä yhteisöissä elävien, slummien asukkaiden, naisten ja tyttöjen, vammaisten, vanhempien sukupolvien ja niin edelleen. Nykypäivän haastavassa maailmassa tähän tarvitaan uutta energiaa ja yhteistyötä kansalaisyhteiskunnan, hallitusten ja yksityissektorin kumppaneiden kanssa.

Kohdennettujen investointien tarve

Muihin kehitysalueisiin verrattuna investoinnit WASH-ohjelmaan eivät ole niin korkeat. Siksi on niin tärkeää, että pyrimme lisäämään ja kohdentamaan investointeja paremmin. Mutta kyseessä on enemmän kuin avustukset. Tarvitsemme myös pitkän aikavälin kestäviä kumppanuuksia yksityisen ja julkisen sektorin välillä sekä voimakkaan kansalaisten äänen vaatimaan näiden perusihmisoikeuksien toteutumista.

Kolme kriittistä menestystekijää

Kolme asiaa vaikuttaa kriittisesti menestykseemme. Ensinnäkin varmistamalla, että muutos tapahtuu riittävässä mittakaavassa. Toiseksi meidän on varmistettava, että edistys saavuttaa myös kaikkein vaikeimmin saavutettavat ihmiset - ne, jotka ovat tähän mennessä jääneet ulkopuolelle. Kolmanneksi meidän on varmistettava, että se mitä teemme, on todella pysyvää – saamme aikaan kestävän muutoksen.

Kumppanuuksien voima

Kumppanuudet ovat mielenkiintoisimpia, kun organisaatiot ovat melko erilaisia, mutta niillä on yhteinen tavoite - kuten Unileverillä ja WaterAidillä. Olemme molemmat sitoutuneet parantamaan hygieniaa, mutta meillä on käytössämme hyvin erilaisia taitoja. Liian usein organisaatiot putoavat siihen ansaan, että solmivat kumppanuuksia hyvin samankaltaisen toimijoiden kanssa, jolloin syntyy vain vähän lisäarvoa. On todella tärkeää kunnioittaa kumppaniesi panosta, haastaa toista, mutta arvostaa myös omia ainutlaatuisia taitoja, asemaa ja näkökulmia.

Yhdessä voimme muuttaa maailmaa

Unilever on hämmästyttävä organisaatio, ja se on parantanut jo merkittävästi maailmanlaajuisesti ihmisten terveyttä ja hyvinvointia. Lähes 850 miljoonalla ihmisellä - yhdellä kymmenestä - ei ole käytössään puhdasta vettä, ja 2,3 miljardilla - 1/3 - ei ole kunnollista käymälää. Unileverin ennennäkemättömällä mittakaavalla se voi ehdottomasti muuttaa pelin, jotta kaikki ihmiset saavat puhdasta vettä, kunnolliset käymälät ja hyvä hygieniatason poistaen haitallisia vaikutuksia terveyteen, koulutukseen ja kehitykseen. Yhdessä voimme tehdä suuremman eron!

Takaisin alkuun