Siirry kohtaan sisältö

Veden kulku läpi arvoketjun

Julkaistu:

Lue, miten olemme suojelemme, käytämme uudelleen ja toimitamme vettä maatalouteen, teollisuuteen ja innovaatioihimme.

How we’re tackling water issues across our value chain

40 viime vuoden aikana maailman väestö on kaksinkertaistunut ja käyttämämme veden määrä nelinkertaistunut.

YK:n mukaan 663 miljoonalta ihmiseltä eri puolilla maailmaa puuttuu puhdas juomavesi. Tämä ongelma ei vaikuta vain kehitysmaissa – se on esiintyy joka mantereella.

Tässä muutamia keskeisiä aloitteitamme, joilla autamme säilyttämään yhden maapallon arvokkaimmista hyödykkeistä koko arvoketjussamme - alkaen hankinnasta tuotteidemme tuotannon, ja läpi koko kulutuskäytön.

Veden käytön vähentäminen maataloudessa

Maatalouden osuus on noin 70% vedenkulutuksesta maailmanlaajuisesti. Espanjan kuumassa ilmastossa viljelykasvien kastelu on välttämätöntä terveen sadon kannalta - mutta optimaalisen veden määrän selvittäminen on aina ollut haaste.

Osana sitoutumistaan investoida € 1.000.000 vuodessa kestävän kehityksen mukaisen maatalouden kumppanuuksiin , Knorr on työskennellyt Agraz-tomaattitoimittajan kanssa kehittääkseen tehokkaampia kastelujärjestelmiä tomaatinviljelyyn.

Huippuluokan anturien ja maaperäluotaimien avulla viljelijät tietävät tarkalleen, kuinka paljon vettä tarvitaan terveellisimpien ja maukkaimpien tomaatteja kukoistamisek. Lisäksi yksikän pisara ei mene hukkaan.

Tämä uudistus on vähentänyt tarvittavan veden määrästä 30%, kasvattanut satoja 20% ja parantanut tomaattien laatua ja makua.

Agraz-kumppanuus on vain yksi esimerkki siitä, kuinka Unilever tuotemerkkiensa kautta työskentelee maatalousalalla lisäten tietoisuutta vesien suojelusta ja panostamalla teknologiaan helpottaakseen pysyviä myönteisiä muutoksia tällä alueella.

Jäteveden hallinta tuotannossa

Myös Brasiliaan vaikuttaa maailman vesipula. Siksi Unileverin Homeacare-tiimit Indaiatuban tehtaalla ottivat käyttöön menetelmiä, joiden avulla tehtaalla ei synny yhtään jätevettä.

Päivitetty kierrätysjärjestelmä, joka asennettiin vuonna 2014, pumppaa kaiken tuotannossa syntyneen jäteveden takaisin toimintaan – vuosittaisena säästönä keskimäärin 20 000 m3 vuodessa. Tämä on tuottoisaa myös liiketoiminalle väehentäen kustannuksia € 29 000 vuodessa, ja se on hyvä uutinen myös ympäristölle.

Itse asiassa tehtaan jätevesien käsittelyprosessien ohella muun teollisuuden ja hallituksen toimet ovat myös vaikuttaneet läheisen Junidaí-joen nykyiseen luokitukseen, joka tarkoittaa, että sen vesi saattaa olla riittävän puhdasta ihmisten käytettäväksi.

Muualla Brasiliassa Valinhos-tehtaamme on tekee useita toimenpiteitä, joilla pyritään tunnistamaan ja vähentämään jätevesien määrää ja uudelleenkäyttämään vettä tuotantolaitoksella. Hankkeen kohokohtia on mm. että käsiteltyä jätevettä voidaan käyttää jäähdytystorneissa, ja säännöllisillä tarkastuksilla etsitään ja korjataan vuotoja.

Samanaikaisesti Cuernavaca-tehtaamme ottaa käyttöön laitteita, joiden avulla sadevettä saadaan käytettäväksi tehtaalla. Tutkimusten mukaan uudet varastosäiliöt ja teknologia johtavat siihen, että talteenotettu sadevesi pystyy tarjoamaan 24% tuotantolaitoksen koko tarvitsemasta tarvitsee vuosittain, mikä osaltaan vähentää pohjaveden tarvetta.

Inspiroivia innovaatioita

Intiassa Mumbaissa avasimme kestävän kehityksen periaatteiden mukaan rakennetun monitoimitalon, joka vastaa ilman vettä olevien kaupungin pienituloisten kotitalouksien hygieniatarpeisin.

Suvidha Water Centre (suvidha tarkoittaa mukavuutta hindiksi), tarjoaa 1500 alueella asuvalle ihmsille paikan, missä he voivat käyttää WC:tä, käydä suihkussa, pestä pyykkiä ja nauttia puhdasta, turvallista juomavettä puhdistettuna Pureit -vedenpuhdistuslaitteella - kaikki kohtuulliseen hintaan.

Suvidhassa kiertotalouden periaatteiden mukaan voidaan pienentää veden käyttöä. Puhdasta vettä käytetään ensin hampaiden harjaamiseen, uimiseen, siinä pestään kädet ja vaatteet. Näistä syntynyt jätevesi käytetään sen jälkeen WC: n huuhteluun. Näin säästetään arviolta 10 miljoonaa litraa vettä vuodessa.

Pureit-vedenpuhdistuslaitteet tekevät puhtaasta vedestä saavutettavan kohtuuhintaan ilman sähköä tai vesijohtovesivarastoja. Tarjoamalla puhdistuslaitteita Pureit pystyy saavuttamaan ihmiset, jotka kärsivät eniten puhtaan veden puutteesta ja joille laitteen kustannukset olisivat taloudellisesti ulottumattomissa

Takaisin alkuun