Siirry kohtaan sisältö

Unilever sitoutuu 100% sähköautojen käyttöön vuoteen 2030 mennessä

Julkaistu:

Unilever on ensimmäinen FMCG-organisaatio, joka liittyy The Climate Group -organisaation maailmaanlaajuiseen EV100-aloitteeseen. Tavoitteena on tuoda esiin tulevaisuuteen suuntautuneita yrityksiä, jotka ovat sitoutuneet nopeuttamaan siirtymistä sähköajoneuvoihin ja tekemään sähkökuljetuksista "uuden normaalin" vuoteen 2030 mennessä.

Green electric car

Lähetämme voimakkaan signaalin markkinoille

EV100-aloite kannustaa ainutlaatuisella tavalla globaaleja yrityksiä sähköliikenteessä, ja jäsenet vaihtavat suuria diesel- ja bensiiniajoneuvojaan sähkö-, hybridi- tai polttokennoajoneuvoihin ja asentavat sähköakkujen latausinfrastruktuurin.

Unilever on yksi kymmenestä perustajajäsenestä, muut ovat Baidu, Deutsche Post DHL Group, Heathrowin lentoasema, HP Inc, IKEA-konserni, LeasePlan, METRO AG, PG & E ja Vattenfall.

Yhdessä EV100-jäsenet lähettävät vahvan signaalin markkinoille, että sähköajoneuvoilla (Electric Vehicles EV) on suuri kysyntä vuoteen 2030 mennessä tai aikaisemmin huomattavasti nykyisiä ennusteita nopeampaan tahtiin. Kun asetamme tulevaisuuden hankintavaatimuksemme kunnianhimoiseen aikatauluun, voimme auttaa autojen tuonnissa markkinoille, vähentää kustannuksia ja tehdä sähköautoista nopeammin edullisempia kaikille ympäri maailmaa.

Liikenne on maailman nopeimmin kasvava globaali ilmastonmuutosta edistävä tekijä, sillä yritykset omistavat merkittävän osan teiden kaikista rekisteröidyistä ajoneuvoista. EV100 hyödyntää yritysjohtajuutta nopeuttaakseen siirtymistä sähköliikenteeseen.

Sitoutumisemme ja edistyksemme

Osana EV100-aloitetta olemme sitoutuneet sähköautojen asteittaiseen integroimiseen ajoneuvoryhmiin, joita hallitsemme suoraan – joko omistamme tai vuokraamme. Pyrimme näiden ryhmien olevan 25% sähköisiä/ hybridejä vuoteen 2020 mennessä, 50% vuoteen 2025 mennessä ja 100% vuoteen 2030 mennessä.

Meillä on yhteensä noin 13 300 autoa. Lähitulevaisuudessa pyrimme varmistamaan, että Unileverin autoilla ajavilla on mahdollisuus saada käyttöönsä hybridiautot - perinteisten polttoaineiden ja sähköenergian yhdistelmiä - sekä täysin sähköllä kulkevia autoja. Tämä tapahtuu maailmanlaajuisesti uudistaessamme sopimuksia autojen toimittajien kanssa.

Lisäksi me valitsemme autovuokraamo- ja taksiliikkeitä, jotka tarjoavat tai käyttävät sähköautoja. Pyrimme myös neuvottelemaan alennuksia autonleasingyhtiöiden kanssa työntekijöille, jotka haluavat vuokrata sähköautoja henkilökohtaiseen käyttöönsä. Lisäksi suunnittelemme parhaillaan latauspisteiden asentamisesta Unileverin rakennuksiin.

Olemme jo aloittaneet yön autokantamme muuttamiseksi hiilineutraaliksi. Viime vuonna otimme käyttöön ensimmäisen globaalin hyötyajoneuvoja ja työsuhdeautoja koskevan ohjeistuksen. Ohjeistuksessa edellytetään uusien autojen hiilidioksidipäästöjen rajoittamista enintään 120 hyötyajoneuvoilla ja 140 työsuhdeautoilla.

Päästöjen vähentäminen tekee liiketoiminnalle hyvää

Siirtyminen sähköiseen liikenteeseen on järkeä sekä ympäristön että liiketoiminnan kannalta. Sitoumus tukee Sustainable Living Plan -ohjelmassa asettamaamme tavoitetta puolittaa liiketoimintamme ympäristövaikutukset. Se auttaa meitä myös säästämään rahaa - polttoainekustannusten ja edullisempien sähköverkkojen sekä verotuksellisten etujen suhteen - ja tulevaisuuden toiminnan varmistamiseksi.

Global Fleet Services Manager Lee Warner selittää: "Autokannan hiilidioksidipäästöjen vähentämisellä edistämme terveempää, puhtaampaa ja kestävämpää ympäristöä. Teknologia tällä alalla etenee nopeasti yhä kasvavien kilometrimäärien saavuttamisesta sekä tulevaisuudessa täysin sähköisiin itseohjautuviin ajoneuvoihin. "

EV100 liittyy yhä kasvavaan listaan tukemistamme ilmastoon liittyvistä aloitteista ja ohjelmista.

Meillä on rohkea pyrkimys tulla hiilipositiivisiksi toiminnassamme vuoteen 2030 mennessä. Tämä tarkoittaa, että 100 prosenttia energiastamme tuotetaan uusiutuvista lähteistä. Tuotamme uusiutuvista energialähteistä energiaa enemmän kuin kulutamme ja saamme ylijäämää käyttöön yhteisöille, joissa toimimme.

Edustymme hyvin toimistojemme ympäristövaikutusten vähentämisessä. Esimerkiksi etätyö-teknologiat, kuten cloud computing, videoneuvottelut ja Skype for Business, vähentävät matkustusta ja siten hiilidioksidipäästöjä.

Etätyömahdollisuudet tarkoittavat myös sitä, että työntekijämme voivat on entistä paremmin hallita milloin, missä ja miten he työskentelevät. Tämä auttaa lisäämään työntekijöiden hyvinvointia ja tutkimustemme mukaan se auttaa meitä houkuttelemaan ja säilyttämään parhaat kyvyt kasvattaen tuottavuutta.

Takaisin alkuun