Siirry kohtaan sisältö

Unilever kehottaa mailman johtajia poistamaan stereotypiat työpaikoilta

Julkaistu:

Sen jälkeen Unilever tilasi tutkimuksen ”The Unstereotyped Mindset", kehotamme johtajia tunnustamaan, että stereotypiat, sosiaaliset normit ja tiedostamattomat asenteet syventävät jatkuvasti suurenevaa eroa sukupuolten välillä.

sustainable development goals

Vaikutukset uraan ja henkilökohtaiseen elämään

Tutkimuksessa, johon haastateltiin yli 9000 miestä ja naista kahdeksalla markkinalla, paljastaa, että vanhentuneet stereotypiat ja sosiaaliset normit estävät positiivisen muutoksen. Yhä useammat miehet ovat sitoutuneet tasa-arvon edistämiseen, mutta stereotypiat aiheuttavat edelleen suuren ongelman. Esimerkiksi musertavat 77% miehistä ja valtaosa (55%) naisista uskovat, että miehet ovat paras valinta suurten projektien vetäjiksi.

Kuten Keith Weed, Chief Marketing and Communications Officer, kertoo: "Stereotypioilla ja sosiaalisilla normeilla on valtava vaikutus tasa-arvokysymyksiin maailmanlaajuisesti. Joko tietoisesti tai tiedostamatta, olemme kaikki omien ajattelutapojemme harhojen alaisia. Vaikutukset tuntevat 60% naisista ja 49% miehistä, jotka ilmoittivat, että stereotypiat vaikuttavat sekä heidän uraansa tai henkilökohtaiseen elämäänsä."

On vaikeaa puhua syrjinnästä työpaikoilla ja sopimattomasta käytöksestä. Suuri enemmistö (67%) naisista kokee, että heidän täytyy yksinkertaisesti "sietää" sopimatonta käytöstä. Hieman yli puolet (55%) miehistä ja jopa vielä enemmän naisista (64%) uskoo, että miehet eivät haasta toisiaan, kun he todistavat epäsopivaa käyttäytymistä. Kotitöiden ja lastenhoidon epätasainen jakautuminen myös estää edistyksen. Lähes puolet naisista näkevät tämän esteenä saavuttaa tasa-arvo työpaikalla.

Suuri mahdollisuus kehitykseen ja kasvuun

Julkistaen tutkimuksen paneelikeskustelussa 2017 World Economic Forumissa, Unileverin pääjohtaja Paul Polman jakoi näkemyksiä näiden ongelmien ratkaisemiseksi ja kehotti muita johtajia tekemään samoin. "Naisten ja tyttöjenvoimaannuttaminen tarjoaa suurimman yksittäisen tilaisuuden ihmisen kehitykselle ja taloudelliselle kasvulle", Paul sanoi. "On sanomattakin selvää, että se on ratkaisevan tärkeää liiketoiminnalle. World Economic Forumin uusin Gender Gap -raportti toteaa, että taloudellista tasa-arvoa miesten ja naisten välillä ei saavuteta vielä 170 vuoteen. Se ei vain riitä. Meidän pitää johtaa muutosta hyödyttömien stereotypioiden poistamiseksi, mitkä pidättelevät naisia - ja miehiä. "

Myönteistä, edistyksellistä mainontaa

Tutkimus osoittaa myös mainonnan merkittävän roolin edistyksen jarruna. Lähes kolme neljäsosaa vastaajista (70%) uskoo, että maailma olisi parempi paikka, jos tämän päivän lapset eivät altistuisi sukupuolistereotypioihin mediassa ja markkinoinnissa.

Vuonna 2016 lanseerasimme #Unstereotype-kampanjan, jonka maailmanlaajuisena tavoitteena on kehittää mainontaa 400 + tuotemerkillmme pois stereotyyppistä sukupuolimalleista ja käyttämään alustojamme esittämään asteittain molemmat sukupuolet samalla tavalla.

Johtajien on ryhdyttävä toimeen

Raportissamme todetaan, että kolme neljäsosaa vastaajista vastuuttaa muutoksesta johtajia. Paul Polman sanoo: "Olemme matkalla saavuttaaksemme "Unstereotyped# -ajattelutavan yrityksen sisällä ja ulkopuolella. Mutta emme voi tehdä sitä yksin. Kutsumme yksityishenkilöiltä, hallituksia ja yrityksiä - suuria ja pieniä – tietoisesti tehostamaan, kitkemään ja haastamaan stereotypioita, jotka ruokkivat eriarvoisuutta ja pysäyttävät edistyksen. "

Takaisin alkuun