Siirry kohtaan sisältö

Pepsodent puuttuu lasten hampaidenpesuun

Julkaistu:

Käännämme hampaidenpesun seikkailuksi Facebook Messengerin avulla

An illustration of animals standing on top of planet earth

“Hampaidenpesun aika!”

On kutsu, joka saa monet lapset juoksemaan kylpyhuoneesta pois päin. Pepsodentin työryhmä tunnistaa tämän monissa perheissä käytävän taistelun, ja on kehittänyt tavan muuttaa hampaidenpesun arkiaskareesta peliksi. Pepsodent on ensimmäinen Unileverin tuotemerkki, joka käyttää hyväkseen Facebook Messengerin chatbot-teknologiaa saadakseen vanhemmat ja lapset pesemään hampaitaan yhdessä tehden siitä jokapäiväisen tavan. Tällä tavalla puolestaan on positiivisia vaikutuksia koko perheen terveyteen, joka taas on osa tuotemerkin sosiaalista missiota saada ihmiset pesemään hampaitaan: pitkäaikainen sitoumus, joka määrittelee Pepsodentin.

Uusi jakso joka ilta

Työryhmä on laatinut 21 jaksoa sisältävän tarinan nimeltään Pikkuharja, Isoharja, joka sisältää taianomaisia eläimiä ja erikoistehtäviä.

Palveluun rekisteröityneet perheet saavat uuden jakson joka päivä. Jakso on kestoltaan kaksi minuuttia, eli yhtä kauan, kun hampaita tulisi harjata.

“Chatbot-teknologia mahdollistaa tarinoiden yksilöllistämisen,” kertoo Serena Mariani, Senior Global Marketing Manager. ”Se tarkoittaa esimerkiksi sitä, että jokailtaisen jakson voi katsoa heidän valitsemanaan aikana.”

“Perheet voivat myös lisätä tarinaan omat nimensä, jolloin tarina puhuttelee heitä henkilökohtaisesti. Kun lapset suoriutuvat kahden minuutin harjaushaasteestaan, he saavat palkinnoksi kunniamerkin, joka motivoi heitä jatkamaan samaan malliin.”

Psykologian taika

Aloitteen takana on ajatus käytöksen muutoksesta. Kannustaminen positiivisiin käytöstapoihin voi kestää läpi elämän. Pepsodentin työryhmä on tutkinut tämän muutoksen prosessia syvällisesti, ja oppinut, että toiminnan tulee olla miellyttävää, palkitsevaa sekä toistuvaa (ihanteellisesti vähintään 21 päivää), jotta muutos saadaan aikaan.

“Olemme ottaneet nämä näkökohdat huomioon suunnitellessamme Pikkuharja, Isoharja- sarjaa,” Serena sanoo. ”Tarina ja hahmot ovat miellyttäviä, kunniamerkit kannustavat lapsia, ja uusi jakso joka ilta kannustaa toistoon.

Oikea aika, oikea paikka

Mikä takaa Pikkuharja, Isoharja- sarjan innovatiivisuuden ja menestyksen on se, että käytöksen muutos tapahtuu siellä missä sillä on merkitystä: arkisessa puuhassa vanhempien ja lasten yhdessä ollessa.

”Aloite luo uuden ulottuvuuden tietoisuuden lisäämiseen, jota teemme jo kouluissa,” Serena sanoo. ”Tämä on keskeinen osa perintöämme ja toiminut ihmeellisesti suuhygienian edistämisessä. Pikkuharja, Isoharja rakentaa osaltaan tätä menestystä ollen läsnä perheiden kanssa heidän kotonaan.”

Apu iltaiseen taisteluun

Idea on auttaa lapsia pääsemään yli vastustuksesta. Monet vanhemmat välttäisivät mielellään jokailtaisen taistelun, ja tarvitsevat apua juuri tässä vaiheessa. Koko kampanjan keskeinen idea on saada hampaidenpesuhetkestä helpompi koko perheelle.

Tekoälyllä on suuri rooli: chatbot-teknologian avulla ohjelman kielenkäyttö voidaan sopeuttaa sellaiseksi, miten perheet esittävät pyyntönsä ja kysymyksensä palvelussa. Näin ollen ohjelma pystyy mukautumaan jokaisen perheen luonnolliseen kielenkäyttöön.

Facebook tekee siitä helppoa

Facebookin Messenger-palvelun käyttö on suunniteltu tekemään prosessista helppo.

“Emme halunneet, että ihmisten täytyy ladata applikaatio tätä varten,” Serena selvittää. ”Se on aikaa vievää ja vie myös puhelimen dataa ja muistia.”

“Vanhemmat ovat jo Facebookissa, joten päätimme käyttää sitä kohtaamispaikkana. Lähestymme siis heitä luonnollista tietä kuluttajien jo tuntemassa paikassa.”

Rekisteröintiin kannustaminen

Serena ja hänen työryhmänsä ovat tyytyväisiä siihen, kuinka lähestymistapa on toiminut. Pikkuharja, Isoharja lanseerattiin lokakuussa Indonesiassa ja Vietnamissa, ja jo 10 000 perhettä on rekisteröitynyt.

”Huomaamme, että ohjelmaan ’tarrautuminen’ on hyvä,” Serena kertoo. ”Perheet palaavat katsomaan seuraavan jakson, ja 200 perhettä on jo ehtinyt suorittaa loppuun koko 21 päivän tarinan.”

Vanhemmat ja lapset ovat selvästi ihastuneet vuorovaikutukseen persoonallisten hahmojen kanssa. Pari esimerkkejä hahmojen haasteista on polvien koukistus hampaita pestessä, sekä tuijotuskilpailu.

Aloite nähdään pitkäikäisenä projektina, sillä hahmoilla on luovia mahdollisuuksia ja potentiaalia kehittyä vieläkin pidemmälle tukien samalla monelta kantilta Pepsodentin sosiaalista missiota saada ihmiset harjaaman hampaansa säännöllisesti.

Työ on vasta aluillaan

“Kuningas Leon (leijona), Madame Greenin (sammakko) ja Master Ooh-Oohin (apina) työ on vasta alkanut,” sanoo Serena. ”Oletamme heidän ja muiden hahmojen tulevan Pepsodentin suosituimmiksi aisapareiksi ikinä. Heillä on tärkeä rooli historiallisessa sitoutumisessamme saada ihmiset harjaamaan hampaansa aamuin illoin.”

Takaisin alkuun