Siirry kohtaan sisältö

Muotokuvat Mario Testino

Julkaistu:

Vuodesta 1957 lähtien Dove on hoitanut ja juhlistanut naisten ja kauneutta. Nyt, 60 vuotta myöhemmin, otamme jälleen askeleen tavoitteessamme auttaen naisia toteuttamaan henkilökohtaisen kauneuden potentiaalinsa

Dove Group of empowered women

Nyt uudistamme Dove Real Beauty -sitoumukset - kolme sitoumusta, joilla lupaamme vaalia naisille kaikkialla:

  1. Esittelemme aina todellisia naisia, ei malleja

Mallit heijastavat kapean näkökulman kauneudesta. Dove-tuotemerkin mielestä kauneus kuuluu kaikille ja siksi se esittää todellisia eri-ikäisiä, kokoisia, etnisiä, eri hiusten värisiä, tyyppisiä tai tyylisiä naisia.

  • Ei yhtään ammattimallia kampanjoissamme
  • Todelliset naiset esitellään oikeilla nimillään
  • Kampanjat kuvastavat yhteiskunnan monimuotoisuutta
  1. Esitämme naiset sellaisina kuin he ovat todellisessa elämässä

Emme koskaan esitä saavuttamatomia, manipuloituja, virheettömiä kuvia ’täydellisestä’ kauneudesta, jota voidaan edistää käyttämällä kuvankäsittelytyökaluja.

  • Ei yhtään digitaalisesti vääristettyä naiskuvaa
  • Esittämämme naiset hyväksyvät käyttämämme kuvat
  1. Autamme tyttöjä luottamaan kehoonsa ja rakentamaan itsetuntoa

Maailmanlaajuisesti kahdeksan kymmenestä tytöstä jättäytyy keskeisten elämän toiminnojen ulkopuolelle, koska he eivät pidä siitä miltä näyttävät. Dove-tuotetmerkin tehtävänä on varmistaa, että seuraava sukupolvi kasvaa nauttien hyvästä suhteesta ulkonäköönsä - auttaen nuoria kohentamaan itsetuntoaan ja hyödyntämään koko potentiaalinsa. Yli 10 vuoden ajan Dove Itsetunto-projekti on kouluttanut yli 20 miljoonalle nuorelle luottamusta omaan kehoonsa ja itsetunnon rakentamista, ja tuotemerkistä on tullut itsetuntokoulutuksen suurin toimittaja maailmanlaajuisesti. Työskentelemme maailmankuulujen kehonkuvaa-asiantuntijoiden ja johtavien yliopistojen kanssa kehittääksemme näyttöön perustuvia ja akateemisesti validoituja opetustyökaluja.

  • Kouluttaa yli 20 miljoonaa nuorta ympäri maailman luottamaan kehoonsa ja itsetuntoonvuoteen 2020 mennessä
Dove ger löfte till konsumenterna

Mario Testinon muotokuvia

Dove Real Beauty -sitoumuksen käynnistämisen merkkinä tunnettu valokuvaaja ja luova johtaja Mario Testino valokuvasi 30 muotokuvaa tavoittamalla naisten kauneuden ympäri maailmaa. Kaikki kuvat on kuvattu – ja niitä on inspiroinut – Dove Real Beauty -sitoumus, ja niissä esiintyy 32 todellisya naista ja tyttöä iältään 11-71 yli 15 maassa. Muotokuvat muodostavat osan Dove Real Beauty -sitoumus New Yorkissa ja verkossa esillä ollutta näyttelyä juhlistaen 60 vuottta täyttävää Dove-tuotemerkkiä, joka oli esillä New Yorkissa ja verkossa.

Kullakin naisella oli sananvaltaa siihen miltä he näyttävät kuvissa. Kuvista löytyy Vicki, eläkkeellä Britanniasta kotoisin oleva paraolympiamitalisti, jonka piti muuttaa määritelmänsä kauneudesta hävittyään jalkansa syövälle; ja Paola, jalkapallon rakastaja, joka perusti oman seuran tytöille kotikaupungissaan Mexico Cityssä huomatessaan monien nuorten tyttöjen keskeyttävän urheilun teini-iässä. Mukana on myös Cammy, nuori nainen, joka osallistui Dove Itsetunto-projektiin yli 10 vuotta sitten, ja nyt siirtää oppinsa seuraavam sukupolven nuorille tytöille puhumalla ka valmentamalla.

Dove Real Beauty-kampanja

Vuonna 2004 aloitimme Dove Real Beauty-kampanjan, kaikkien aikojen ensimmäinen kampanjajossa esitettiin ja juhlistettiin todellisia naisia. Sittemmin maailma on muuttunut nopeasti ja kauneuden määritelmä on saanut useita merkityksiä. Nyt nähdään miten äidit ylpeänä venyttävät raskausarpiaan Instagramissa, naiset hylkäävät houkuttelevan ’täydellisen’ koon, ja nuoret tytöt iloitsevat monimuotoisuudesta erli ihonväristä ja hiustenväreistä. On selvä, että koskaan ei ole ajankohtaisempaa hetkeä tutkia uudestaan mitä kauneus tarkoittaa sekä puolustaa sen uutta laajempaa määritelmää nykypäivän naisten äänten innoittamana.

Dove Global Vice President Sophie Galvani kertoo: ”Vaikka kauneuden maisema on hurjan erilainen kuin mitä se oli vuonna 2004, sitoumuksemme määritellä kauneus uudestaan ei ole muuttunut. Naiset ja tytöt valokuvattiin juhlistaen todellista globaalia monimuotoisuutta; jokaisella on oma, ainutlaatuisen kauneuden tarinansa, jotka ovat todellinen inspiraatio naisille kaikkialla. Olemme jo kauan ihaillut sitä työtä, jota Mario Testino tekee ja hänen kykyään vangita naisten todellinen kauneus. Olemme innoissamme työskennellässämme hänen kanssaan, koska hänen asemansa ja vaikutusvaltansa populaarikulttuurssan tekee hänestä arvokkaan taistelijan todellisen ja monipuolisen kauneuden tekemisestä enemmän osaksi valtavirtaa.”

Mario Testino lisää: ”Dove-tuotemerkin tapa valtuuttaa naiset juhlistamaan omaa ainutlaatuista kauneuttaan on pitkään saanut minussa vastakaikua. Olen aina käyttänyt samaa lähestymistapaa kuvissani. Valokuvaajalla on varaa valita – hän voi ottaa kuvan ja tehdä sen itse käyttämällä avantgardetekniikoita, joskus vangiten naisten heikkouden, tai hän voi valita asettamalla naisen objektiivin eteen ja saadan häent näyttämään omalta itseltään kaikkein voimakkaimmillaan.”

Takaisin alkuun