Siirry kohtaan sisältö

Miten autamme ratkaisemaan sanitaatio-ongelman

Julkaistu:

Kirjoittanut Charlie Beevor

Charlie Beevor, Unileverin Global VP of Household Cleaning, osallistui hiljattain Tukholman World Water Week -tapahtumaan. Nyt hän kertoo osallistumisestamme - etenkin Domestos-tuotemerkin kautta.

Asian women in traditional dress

About the author

Charlie Beevor

Charlie Beevor

Vice President, Home Care

Charlien viimeisimmät tehtävät Unileverillä ovat liittyneet Lifebuoy- ja
käsipesuohjelmien käynnistämiseen Latinalaisessa Amerikassa sekä Domestos
-tuotemerkkiin Brasiliassa, Etelä-Afrikassa ja Iranissa. Häntä motivoi löytää
keinoja, joilla tuotemerkit ja yritykset kasvavat auttamalla ratkaisemaa
yhteiskunnallisia ongelmia.

Toiminnan mobilisointi

On aiheellista ajatella, että tässä edistyksellisessä, nopeassa tahdissa olevassa 2000-luvun maailmassa miljardit ihmiset elävät elämänsä ilman perustarpeidensa tyydyttymistä. Jopa 2,3 miljardilla ihmisellä ei ole käytössään puhdasta ja turvallista WC:tä ja vähintään 1,8 miljardia käyttää juomavettä, joka on peräisin saastuneista lähteistä.

Vuosittainen World Water Week -kokous kokoaa vesihuollon, hygienian ja hygienian (WASH) yhteisöiden asiantuntijoita ja innovaattoreita mobilisoimaan toimintaa näiden hälyttävien tilastojen poistamiseksi. Tapahtuma on tärkeä Unileverille ja Domestos-tuotemerkillemme, joka on sitoutunut auttamaan 25 miljoonaa ihmistä saavuttamaan hygieeniset WC:t vuoteen 2020 mennessä.

Toilet Board -Koalitio Etsii Yritysvetoisia Tapoja Tarjota Sanitaatiota Vähäosaisille.

Toilet Board -koalitio

Monikansallisten yritysten, valtion virastojen, puhtaanapitoasiantuntijoiden ja yrittäjien Toilet Board -koalitio tarkastelee yritystoimintaan perustuvia lähestymistapoja tarjotakseen sanitaatiota vähäosaisille. Unilever on koalition perustajajäsen.

Koalition työ täydentää lahjoittajien rahoittamia ohjelmia - esimerkiksi UNICEF:n, WaterAid -järjestön ja eri maiden hallitusten - auttamalla saniteettiyrityksiä laajentumaan ja saamaan toiminnan nopeammin kannattavaksi. Toiminta luo myös työpaikkoja ja toimeentuloa, joten jos lahjoittajien rahoitus ehtyy, yritykset voivat edelleen jatkaa toimintaansa.

Tämän vuoden World Water Week -tapahtuman tavoitteet

Perinteisesti World Water Week on keskittynyt puhtaan veden saantiin sekä hallitus- ja kansalaisjärjestövetoisiin ohjelmiin. Sanitaation osuus on kasvanut viime vuosina. Tänä vuonna koalitio halusi lisätä huomiota sanitaatioon liittyviin ja sitä täydentäviin liiketoimintamahdollisuuksiin.

Koalitio johti paneelikeskustelua, jonka aiheena oli "Yritysten lähestymistavat jätteisiin resurssina". Tällä kiinnitettiin huomiota työhön, jossa kartoitettiin kiertotalouden mahdollisuuksia.

Kyse on ihmisten jätteiden - tai "WC-resurssien" muuttamisesta arvokkaiksi tuotteiksi esimerkiksi biokaasuksi sähkön tuottamiseksi. Jätteet voidaan myös muuttaa turvallisesti lannoitteeksi. Tämä ei ole vain teoreettista. Yritykset tekevät tätä jo nyt, joista Sanergy Keniassa ja Safi Sana Ghanassa ovat kaksi hyvää esimerkkiä. Kun yhä useammat yritykset näkevät arvon näissä "wc-resursseissa", odotamme näkevämme useamman puhtaanapitoyrityksen toimivan laajemmassa mittakaavassa.

Ilmoitimme Pune Municipal -yrityksen ja Toilet Board -koalition kumppanuudesta, jota Unilever tukee vahvasti, jotta Punesta - Mumbain itäpuolella sijaitsevasta kaupungista – tulee maailman ensimmäinen smart sanitation city. Pilottihankkeilla lisätään merkittävästi saniteettihuoltoa, digitaalista markkinointia tukemaan käyttäytymisen muutosta kestävän kehityksen mukaiseksi sekä kiertotaloutta jätteen arvon kehittämiseksi.

Yrittäjien mentorointi

Toilet Board -koalitiolla on "WC-kiihdytin" -ohjelma, jossa ohjataan pieniä puhtaanapitoyrityksiä auttamaan vahvistamaan ja laajentamaan liiketoimintaansa.

Mentoroin Clean Team Ghana -yritystä, joka tarjoaa kodin hygieniatuotteita, joiden käyttöön ei tarvita vesijohtovettä. Kahdesti viikossa jätteet kerätään ja hävitetään turvallisesti. Yritys on vahvistanut asiakaspalvelumalliaan parantaen kannattavuuttaan. Se etsii nyt investointeja, jotta se voisi laajentaa toimintansa 10 000 kotitalouteen Kumasissa - Ghanan toiseksi suurimmassa kaupungissa - lähivuosina.

WC ja wi-fi

Rohit Pathak, Domestos Global Brand Director, mentoroi sosiaalista Samagra-yritystä Punessa Intiassa. Yritys uudistaa vanhentuneita käymälöitä ja tarjoaa perheille niiden käyttöoikeuden pientä kuukausimaksua vastaan.

Tämän lisäksi he tarjoavat muita palveluita ja tuotteita, kuten sairausvakuutuksia ja edullisia matkaviestinten datapaketteja. Etenkin wi-fi-tarjonta kiinnostaa meitä. Se tarjoaa meille alustan, jolla voimme välittää viestejä käyttäytymisen muuttamiseksi ja voimme sitten seurata miten kuluttajat niihin reagoivat. Saamme ymmärrystä siitä, mitkä toimintatavat ovat tehokkaimpia. Sen jälkeen voimme jalkauttaa niitä samantapaisiin keskuksiin.

WASH4Work-kumppanuus

Unilever kuuluu WASH4Work -ohjauskomiteaan, joka on yksityisten ja julkisten yritysten ja organisaatioiden kumppanuusyhteisö. Sillä pyritään lisäämään yksityissektorin sitoutumista oikeudenmukaisen ja helposti saatavilla olevan WASH-palvelun tarjoamiseen liiketoiminnan kautta, toimitusketjuissa ja ympäröivissä yhteisöissä.

World Water Week -tapahtumassa WASH4Work jakoi uusia resursseja yrityksille, jotka ovat kiinnostuneita tarjoamaan WASH-palvelua työpaikoilla. Lisäksi Unilever, Diageo, Gap ja WaterAid kertoivat WASH4Work yhteisön tukemista tutkimuksista. Niiden tarkoituksena on vahvistaa business casea siitä, miksi yksityisen sektorin on osallistuttava tähän kriittiseen asiaan tarkastellen eri tekijöiden vaikutusta joita ovat esimerkiksi tuottavuuden lisääminen, poissaolojen väheneminen sekä työntekijöiden terveyden ja turvallisuuden parantaminen.

Takaisin alkuun