Tapahtumien ajatuksena on innostaa ja kouluttaa opiskelijoita kulutustavarateollisuuden työpaikkoihin, erityisesti tuoden esille alan erityispiirteitä - kuten kykyä vaikuttaa myönteisesti ympäristöön – toimimalla insinöörinä Unileverillä. Aloitimme tapahtumasarjan lokakuussa Latinalaisessa-Amerikassa Tultitlán tehtaallamme Meksikossa ja Valinhosin tehtaalla Brasiliassa. Marraskuussa järjestimme vastaavan tilaisuuden Heilbronn-tehtaalla Saksassa.
Marc Engel, Chief Supply Chain Officer, sanoo: "On hyvin tärkeätä, että toimitusketjussamme ja erityisesti teknologiassa - missä naiset ovat perinteisesti aliedustettuina - rakennamme tasa-arvon ja sukupuolten välisen tasapainon kulttuuria. Kahden viime vuoden aikana olemme kaksinkertaistaneet naisinsinöörien määrän, mutta vielä täytyy mennä paljon pidemmälle kohti todellista sukupuolten välistä tasapainoa. "

Related links
Kurkistus insinöörien maailmaan
Yhteistyössä WomEng- ja Williams Martini Racing-organisaatioiden kanssa - kaksi hyvin eri aloilla toimivan insinöörijärjestöä - järjestimme kaksi tapahtumaa Latinalaisessa-Amerikassa yli 100 opiskelijalle. Seniorijohto ja management traineemme Future Leaders Programme-ohjelmastamme toteuttivat vaikuttavat kahden päivän tapahtumat Meksikossa ja Brasiliassa. Johtotason naisinsinöörit jakoivat urapolkunsaja haasteensa. Lisäksi interaktiivinen toimitusketjun liiketoimintapeli ja tehdaskiertue tarjosivat käsityksen tosielämän insinöörityöstä Unileverillä.
WomEng, maailmanlaajuinen organisaatio, joka houkuttelee naisia tekniikan pariin ja kehittää naisten teknistä osaamista, jatkoi yhteistyötä Unileverin kanssa, koska menestymistä oli jo yhdessä saavutettu muilla maantieteellisillä alueilla, kuten Etelä-Afrikassa ja Keniassa. WomEng fasilitoi ammattitaidon kohentamiseksi ja johtamisen parantamiseksi työpajoja nuorille insinöörinaisille keskeisistä aiheista, kuten henkilöbrändäys ja visiointi, mentorointi ja verkostoituminen sekä oman tarkoituksen löytäminen.
Hema Vallabh, joka on WomEng-järjestön perustajajäsen ja WomEng-järjestön osalta hankkeen johtohenkilö sanoo: "WomEng on käyttänyt paljon aikaa ja vaivaa rakentaakseen vankkoja ja tuloksekkaita ohjelmia, jotka ovat skaalautuvia ja toistettavia. On hienoa pystyä laatimaan käytännön toteutuksia uusilla maantieteellisillä alueilla ja siten nähdä WomEng-Unilever kumppanuuden kukoistavan maailmanlaajuisesti. "
Koska Unilever on virallinen Williams Martini Racing-tiimin yhteistyökumppani, F1-tiimin insinöörit jakoivat oivalluksia ja neuvoja uraltaan moottoriurheiluteollisuudesta. Kolme huippuopiskelijaa kustakin maasta sai ainutlaatuisen behind-the-scenes -kokemuksen Williams Martini Racing Grand Prix-kilpailussa, tavaten kisainsinöörejä ja F1-kuljettajia. Nicola Salter, Williams-tallin henkilöstöjohtaja, sanoo: "On tärkeää, että innostaa seuraavan sukupolven naisinsinöörejä’, joten olemme ylpeitä työstämme ja tästä Unileverin ja WomEng-järjestön aloitteesta. Tulevina vuosina, toivomme meillä olevan senioritason insinöörejä ja johtajia, jotka ovat tulleet tämän ohjelman kautta tehden tulosta kaikissa yrityksissämme. "
Saksassa 25 opiskelijaa - valittu seitsemästä johtavasta yliopistosta Saksasta, Sveitsistä ja Alankomaista - sai makua mitä olisi työskennellä insinöörinä meidän Foods tuotekehityksessämme ja tuotantoketjussa. Käytimme samalla myös tilaisuuden hyödyntää millenniaalien ajatuksia, joukkoistamalla ideoita tulevaisuuden liiketoimintamalleille 3D ruoan tuotannosta ja kestävän kehityksen mukaisiin annospakkauksiin. Tim Warren, Unileverin Foods Global Digital and Processing Director, sanoo: "On tärkeää ymmärtää, mitä tämä sukupolvi arvostaa työpaikalla, ja joukkoistamalla työstetyt kestävään kehitykseen liittyvät haasteet ovat todella tuottaneet joitain uskomattomia tuloksia."