Siirry kohtaan sisältö

Unilever haastaa yritykset mukaan tarjoamaan nuorille ensimmäisen työpaikan

Julkaistu:

Eväitä elämään - se tärkeä ensimmäinen työpaikka

Ingnam Image

Unilever Finland Oy ja Helsingin kaupungin elinkeino-osaston yhdessä toteuttama Jädepyörä-projekti on hyvä esimerkki siitä miten yritykset voivat työllistää nuoria liiketoimintaansa sopivalla tavalla. Kesätyöt ovat nuorille tärkeä ponnahduslauta työurallaan työelämätaitojen oppimisessa.

Unilever Finland Oy ja Helsingin kaupungin elinkeino-osasto työllistävät jo kolmatta vuotta nuoria kesäkaudeksi ns. ”Jädepyörä-projektin” myötä. Projektissa 16-22-vuotiaat nuoret myyvät jäätelöä 2,5 kuukauden ajan liikkuen polkupyörillä ympäri Helsinkiä. Nuoret saavat paitsi työpaikan, myös käytännön valmennusta työmarkkinoille.

- Yhteistyökumppanimme Helsingin kaupungin elinkeino-osasto antaa nuorille työstä saatavan työkokemuksen lisäksi valmennusta muun muassa työelämätaidoissa sekä miten jatkossa hyödyntää tätä työkokemusta työnhaussa. Tämä on tapamme tarjota nuorille eväitä elämään, sanoo viestintäpäällikkö Riitta Jantunen Unileveriltä.

Unilever haluaa nyt haastaa muutkin yritykset miettimään mitä ne voisivat tehdä nuorten työllistämiseksi, erityisesti sen tärkeän ensimmäisen työpaikan tarjoamiseksi. Jädepyörä-projektin kantavana ajatuksena on luoda kesätyöpaikkoja Unileverin liiketoimintaan sopivalla tavalla. Helsingin kaupungin elinkeino-osasto keskustelee myös mielellään yhteistyöstä nuorten työllistämiseksi.

Unileverin keväällä teettämän kyselyn mukaan nuoret haluavat ensimmäiseltä työpaikaltaan ennen kaikkea työkokemusta. Työnantajalla on tässä keskeinen vastuu, sillä hyvällä tehtäviin perehdytyksellä varmistetaan työelämätaitojen oppimista ja nuoren menestystä tulevalla työurallaan.

Mukaan projektiin on kutsuttu Helsingin vaalipiirin kansanedustajia sekä Helsingin kaupunginvaltuutettuja, myymään jäätelöä keskiviikkona 8. kesäkuuta yhdessä nuorten kanssa. Sama päivä on myös nuorten ensimmäinen varsinainen myyntityöpäivä, eli myös tärkeä askel heidän tulevalla työurallaan.

Päättäjien myymien jäätelöiden tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä Pelastakaa Lapset ry:n lomakotitoimintaan. Oman panoksensa nuorten kesätyöstarttiin antavat muun muassa kansanedustajat Ben Zyskowicz ja Nasima Razmyar.

– Kaikki työ on arvokasta ja hyödyllistä. Itse olen koululaisena myynyt limsaa Stadionilla ja jäähallissa. Ensimmäinen varsinainen kesätyöpaikkani oli koulutarvikevarastossa. Seuraavina kesinä olin mm. ravintolassa, hotellissa pikkolona, rakennuksella ja pullakuskina, edustaja Zyskowicz muistelee.

Myös edustaja Razmyar korostaa kesätyömahdollisuuden tärkeyttä.

– Kesätyö on hyvä ja tekijälleen tärkeä tapa päästä kokeilemaan työelämää. Se auttaa nuorta myös löytämään omia vahvuuksiaan. Mielestäni on myös tärkeää oppia jo varhain, että rahan eteen tulee tehdä töitä. Vastaavasti on hyvä huomata, että itse tienattujen rahojen käyttökohteen saa päättää hyvällä omallatunnolla itse. Toivottavasti mahdollisimman monelle nuorelle löytyy työtä edes lyhyeksi ajaksi. Sen merkitys nuorille on kuitenkin suuri, Razmyar jatkaa.

Mannerheimin aukion ympäristössä ja sen lähiympäristössä näkyy seuraavat jäätelönmyyjät keskiviikkona 8.6.2016:

Keskiviikko 8. kesäkuuta on nuorten ensimmäinen varsinainen myyntityöpäivä. Starttipäivän myyntityöhön oli kutsuttu mukaan Helsingin vaalipiirin kansanedustajia ja kaupunginvaltuutettuja. Mukaan olivat ilmoittautuneet Nasima Razmyar, Outi Alanko-Kahiluoto, Sami Frank Muttilainen ja Ben Zyskowicz

Tietoja Unileveristä:

Unilever on yksi maailman johtavia elintarvikkeiden, kodin ja henkilökohtaisen hygienian tuotteiden toimijoista, ja sen tuotteita myydään yli 190 maassa saavuttaen päivittäin 2 miljardia kuluttajaa. Yhtiöllä on 169 000 työntekijää, ja sen liikevaihto oli 53,3 mrd € vuonna 2015. Yli puolet (58%) yhtiön liikevaihdosta tulee kehittyviltä markkinoilta. Unileverillä on yli 400 tuotemerkkiä, jotka löytyvät kodeista ympäri maailman, kuten OMO (Persil), Dove, Knorr, Domestos, Hellmann’s, Lipton, Wall’s, PG Tips, Ben & Jerry’s, Marmite, Magnum ja Axe. Suomessa tuotteitamme ovat myös Turun Sinappia ja Ingman-jäätelöt.

Unilever Sustainable Living Plan-ohjelmassa (USLP) sitoudutaan:

  • Saavuttamaan kasvua ilman haitallisia ympäristövaikutuksia
  • Auttamaan yli miljardia ihmistä parantamaan terveyttään ja hyvinvointiaan
  • Parantamaan miljoonien ihmisten toimeentuloa vuoteen 2020 mennessä

Unilever on noteerattu Dow Jones Sustainability -indeksissä alansa ykköseksi 2015. FTSE4Good Index-sarjassa yritys saavutti korkeimmat ympäristöpisteet 5, mikä johti pääsyyn FTSE4Good Environmental Leaders Europe 40-indeksiin. Vuonna 2015 yritys oli johdossa Global Corporate Sustainability Leaders GlobeScan / SustainAbility vuosittaisessa tutkimuksessa - viidettä vuotta peräkkäin.

Unilever nimettiin LinkedIn-palvelussa kolmanneksi kaikkien alojen halutuimmista työnantajista. Lisätietoja Unileveristä ja tuotemerkeistä www.unilever.fi ja www.unilever.com. Lisätietoja USLP-ohjelmasta: www.unilever.com/sustainable-living/

Takaisin alkuun