Siirry kohtaan sisältö

Unilever alansa kärkeä Oxfamin Behind the Brands listalla

Julkaistu:

Unilever sai huippuarviot Oxfamin Behind the Brands listauksessa, jossa verrataan vuosittain elintarvikealan kymmenen suurimman toimijan sosiaalisen ja ekologisen vastuullisuuden sitoumuksia.

Woman selling Knorr products

Oxfamilta kiitosta edistysaskelista

Unilever nappasi ykkössijan Oxfamin Behind the Brands listauksessa, jossa arvioidaan elintarviketeollisuuden suuryritysten kestävän kehityksen sitoumuksia erityisesti maankäyttöä, naisten ja viljelijöiden asemaa, ilmastoa, läpinäkyvyyttä ja vettä koskevissa kysymyksissä.

Vuonna 2013 käynnistetty vuotuinen arviointi vertailee alan kymmenen suurimman yrityksen, mukaan lukien Unileverin, Coca-Colan ja Marsin, toimitusketjuja ja kuvaa niiden vastuullisuutta muun muassa maaoikeuksien, maatalouden kasvihuonekaasujen ja sukupuolten tasa-arvon suhteen.

Parhaan sijoituksen lisäksi Unilever sai Kellogg’n ohella erityiskiitosta edistysaskelista, joita se on ottanut kaikissa tuoteryhmissä kampanjan alkamisen jälkeen.

Leder hållbar livsmedelsproduktion enligt Oxfam

”Tämä on kunnia – mutta työ ei ole ohi”

Unileverin toimitusjohtaja Paul Polman pitää sijoitusta kunniana ja kertoo sen heijastavan edistysaskelia, joita yhtiö on ottanut ympäristövaikutusten pienentämiseksi ja sosiaalisen vastuun lisäämiseksi Unilever Sustainable Living Plan ohjelman mukaisesti.

”Kaiken kaikkiaan FMCG-teollisuus on tehnyt merkittäviä sitoumuksia viime vuosien aikana, ennen kaikkea arvoketjun näkökulmasta”, Polman sanoo.

”Pitää kuitenkin muistaa, että voimme tehdä vielä paljon enemmän. Oxfamin listaus ja muut arviot ovat tärkeitä muistutuksia siitä, että meillä on yhteinen vastuu palvella viljelijöitä, yhteisöjä ja yhteiskuntia ympäri maailman entistä paremmin ja nopeammin. Kestävän kehityksen tavoitteet ja Pariisin sopimus tarjoavat maailmanlaajuisen viitekehyksen tähän työhön, mutta siinä onnistuminen ja todellisen muutoksen aikaansaaminen edellyttää entistä parempaa yhteistyötä ja yhteisiä toimia”, Polman kiteyttää.

Kohti kestävän kehityksen mukaista elintarviketeollisuutta

Oxfam julkaisi listauksen uudessa The journey to sustainable food: A three-year update on the Behind the Brands raportissaan.

Raportin yhteenvedossa todetaan, että yritykset ovat tehneet kolmen viime vuoden aikana merkittäviä uusia sitoumuksia laajojen toimitusketjujen sosiaalisten ja ympäristöä koskevien näkökohtien eteen. Yritysten on kuitenkin varmistettava, että niiden toimittajat todella muuttavat käytäntöjään sitoumusten mukaisesti. Jotta elintarviketeollisuudesta saadaan kestävän kehityksen mukainen, yritysten on omaksuttava toimitusketjuihin uusia liiketoimintamalleja ja varmistettava, että viljelijät ja työntekijät saavat enemmän valtaa ja arvoa tuottamistaan raaka-aineista.

Kärjessä kuudessa seitsemästä ryhmästä

Unilever sijoittui kärkeen Behind the Brands listan viljelijöitä, työntekijöitä ja ilmastoa koskevissa ryhmissä ja jakoi ykköstilan naisia, läpinäkyvyyttä ja vettä koskevissa kysymyksissä. Maaoikeuksia koskevassa kategoriassa Unilever listattiin toiseksi.

Unileverin kokonaissijoitus oli 74 prosenttia eli 5 prosenttia toisella sijalla olevaa Nestléä enemmän. Coca-Cola sijoittui kolmanneksi 57 prosentilla.

Oxfamin raportissa arvioidut kymmenen suurinta elintarvikeyhtiötä ovat Associated British Foods (ABF), Coca-Cola, Danone, General Mills, Kellogg, Mars, Mondelez, Nestlé, PepsiCo ja Unilever.

Takaisin alkuun