Siirry kohtaan sisältö

Epätavallisia toimituksia

Julkaistu:

Miten toimitukset onnistuvat ilman tieverkkoa ja kuorma-autoja?

Electric gondola in Venice

Venetsiassa ei ole teitä tai kuorma-autoja, joten ihmiset ja tavarat siirtyvät paikasta toiseen lauttojen ja veneiden kyydissä kaupungin kuuluisien kanavien välityksellä. Merestä tulevat saasteet sekä aaltojen vahingollinen vaikutus ovat kuitenkin jatkuvia huolenaiheita. Viranomaiset asettavat siksi yhä tiukempia rajoituksia kaupallisten alusten toimituksille. Tämä olisi voinut aiheuttaa ongelmia, kun yritimme täyttää kuumina kesäpäivinä jäätelöä janoavien paikallisten ja matkailijoiden toiveet.

Paikallinen toimitustiimimme onnistui kuitenkin ratkaisemaan haasteen ainutlaatuisella tavalla: kylmäsäilytyksellä varustetulla sähköveneellä. Ympäristöä säästävä vaihtoehto – joka voi ajaa kanavissa ilman perinteisiin aluksiin kohdistuvia rajoituksia – toimittaa jäätelöämme historiallisen keskustan kauppoihin, baareihin ja ravintoloihin sekä Magnum-myymälään laguunin sydämessä.

Sähköllä toimiva vene pienentää hiilidioksidipäästöjä 70 prosentilla muihin polttoaineisiin verrattuna. Se ei myöskään synnytä yhtä paljon vahingollisia aaltoja ja melusaastetta kuin perinteiset moottorit. Kaiken lisäksi veneen toimintaa eivät sido rajoitukset: pystymme reagoimaan nopeasti kysynnän kasvuun ja tekemään täydentäviä toimituksia varastoltamme kaikkiin 360 myymäläämme vain kahdessa tunnissa.

Katso lyhyt video veneen toiminnasta ja Magnum-myymälän upeista avajaisista.

Giuseppe Galantuomo, Unileverin Etelä-Euroopan logistiikkajohtaja toteaa: ”Tämä on loistava esimerkki siitä, miten innovatiivinen ajattelu voi hyödyttää kaikkia osapuolia. Markkinoiden tarpeiden ennakointi ja uusien teknologioiden käyttöönotto säästää ympäristöä ja kehittää liiketoimintaamme.”

Työryhmämme raportoi toiminnan teknisistä tuloksista myös veneen valmistajalle Cantieri Amadille. Niitä hyödynnetään uuden, entistä paremman gondolin kehittämistyössä.

Takaisin alkuun