Siirry kohtaan sisältö

Dove auttaa nuoria rakentamaan elinikäisen vahvan itsetunnon

Julkaistu:

Stacie June Shelton, Global Head of Education and Advocacy Dove-Itsetuntoprojektista sanoo, että hyvä kehon tuntemus nuoruusiässä ylittää "Selfiet" itseluottamuksen vahvistamisessa

Dove Self Esteem Project

Olen työskennellyt ja asunut ympäri maailmaa, luonut ja tuottanut ohjelmia, jotka edistävät ja tukevat terveyskäyttäytymistä. Olen kotoisin Yhdysvalloista ja aloitin urani Oregonin osavaltion koulujen ja nuorten terveydenhuollon hankkeissa.

Olen myös työskennellyt kansalaisjärjestöissä Intiassa peruskoulujen HIV / AIDS-asioiden parissa. Viimeiset yhdeksän kuukautta olen työskennellyt Dove-tuotemerkille, auttaen luomaan välineitä, joilla edistetään myönteistä kehon tuntemusta luottamusta ja nuorten itsetunnon kohomaista ympäri maailmaa.

Dove Self Esteem Project

Kauneus on moninaista

Lähes 60 vuotta, Dove on kannustanut naisia näkemään kauneuden luottamuksen lähteenä ahdistuksen sijaan, emme usko kauneuden kapeaan määritelmään ja käytämme oikeita naisia mainoskampanjoissamme.

Sekä tuotemerkillemme että Unileverin liiketoiminnalle on tärkeää, että meillä on sosiaalinen tarkoitus.

Dove-itsetuntohanke, joka alkoi vuonna 2004, on jatkoa tälle sosiaaliselle tarkoitukselle. Se tarkoittaa meille toimintaa puheidemme mukaisesti yrittämällä auttaa ulkonäköön liittyvien huolien poistamisessa. Tähän mennessä olemme tavoittaneet yli 20 miljoonaa nuorta yli 138 maassa ja toivomme kaksinkertaistavamme määrän vuoteen 2020 mennessä tavoittaen vielä toiset 20 miljoonaa.

Miksi kehon tuntemus on tärkeätä?

Yli 12 vuoden ajan tehdyn tutkimusten perusteella tiedämme, että kun nuoret tytöt saavuttavat nuoruusiän kehonkuvaan liittyvät kysymykset nousevat pintaan. Uusimmassa Dove Global Beauty and Confidence-raportissamme haastattelimme 10500 naista yli 13 maassa.

Tutkijat havaitsivat, että 8 kymmenestä tytöstä, jotka kokivat heikkoa itsetuntoa kehonsa takia, osallistuivat todennäköisesti vähemmän tärkeään jokapäiväisen elämän toimintaan. He eivät olleet tekemisissä ystäviensä ja rakkaidensa kanssa, jos he eivät olleet tyytyväisiä ulkonäköönsä.

Tutkimus osoitti myös, että 7 kymmenestä terveys on vaarassa, esimerkiksi lakkaamalla syömästä tai jättämättä käymästä lääkärillä, vaikka olisivat sitä tarvinneet.

Käännettäessä nämä luvut arkeen tarkoittaa sitä, että tytöt lopettavat joukkueurheilun, kehittävät epäterveellisen suhtautumisen ruokaan, eivätkä tunne itseään varmoiksi nostaessaan luokassa käden ylös.

Luomme työkaluja ongelman ratkaisemiseksi

Yli 12 hankkeen parissa työskentelemämme vuoden ajan tavoitteenamme on ollut luoda työkaluja, joita testaamme ja mittaamme varmistaaksemme niiden toimivan myönteisesti asian ratkaisemiseksi.

Työskentelemme riippumattomien akateemisten asiantuntijoiden kanssa, joita ovat esimerkiksi psykologit Centre for Appearance Research (CAR) West of England-yliopistosta (UWE) saadaksemme tieteellisesti todistettu resursseja tukemaan 7 - 17-vuotiaita nuoria myönteisen kehonkuvan rakentamisessa.

Yhteistyöstä on syntynyt opetusvälineitä kuten tämä video, joka herättää tietoisuutta luonnollisesta vaistostamme kilpailla ja vertailla - haluta jotakin tai olla jotain mitä emme ole. Tarjoamme nuorille myös yksinkertaisia tekniikoita, jotka auttavat heitä arvostamaan, että vaikka ulkonäkö on tärkeää - he ovat niin paljon enemmän kuin pelkkä ulkonäkönsä.

Pyysimme heiltä itsetuntohankeen aikana kommentoida ystävänsä sosiaalisessa mediassa tekemää postausta siten, että kommentti ei liity ulkonäköön vaan jotain muuta kuvassa – esimerkiksi missä he ovat tai mitä he tekevät. Tuntuu hyvin yksinkertaiselta asialta, mutta se toimii.

Laajalti vaikuttavia tuloksia

Oma alueeni hankkeessa ja sen eteenpäin viemisessä on koulutus ja projektista kertominen. Eli miten saan käytetyksi sen työkaluja suuressa mittakaavassa vaikuttavasti ja kustannustehokkaasti?

Etsimme tapoja, joilla voimme mahdollistaa mahdollistajat. Esimerkiksi tarjoamalla työkaluja ja koulutusta luonnontieteiden ja matematiikan opettajille – niille, jotka haluavat olla mukana hankkeessa siten, että tuntevat itsensä varmoiksi sitä toteuttaessaan.

Tulemme ottamaan huomioon kauneuden ja kulttuurierot lokalisoimalla sisältöä. Esimerkiksi muslimimaissa on ymmärrettävä erot tai miten nuorilla kehonkuvaan liittyvät kysymykset eroavat Intiassa, USA:ssa tai Afrikassa.

Mitä tämä tarkoittaa brändille?

Ymmärrän kyynikot, joiden mielestä yritysten tukemat terveysohjelmat ovat pelkästään tuotemerkin myyntikikka. Ja sitä ei voi kiistää, että Unilever on liiketoimintaa - ei hyväntekeväisyyttä.

Mutta juuri tämä tekee Dove itsetuntohankkeesta ja muista Unileverin ohjelmista vastuullisempaa. Dove-tuotemerkin tarkoituksena on auttaa luomaan maailma, jossa kauneus on luottamuksen lähde, ei ahdistuksen aiheuttaja. Saadakseen tämän aikaan tuotemerkki toteuttaa Dove Social Mission-ohjelman varmistaakseen, että seuraava sukupolvi kasvaa nauttien siitä miltä näyttävät, ja auttaa heitä saavuttamaan täyden potentiaalinsa.

On Unileverin tapa yrityksenä kuten Dove-tuotemerkilläkin olemassa oleva sosiaalinen tarkoitus ja saada aikaan positiivinen vaikutus. Kuluttajat rakastavat Dove-tuotemerkkiä tämän takia kuten myös laadukkaina tuotteina.

Toistaiseksi Doven itsetunto-työpajoja on pidetty yli 138 maassa. Lokakuun alussa Unileverin työntekijät auttoivat vapaaehtoisina jatkamaan tätä hyvää työtä pitämällä työpajoja kouluissa ympäri maailmaa päätyen Kansainväliseen Tyttöjen Päivään 11. lokakuuta.

Toimiiko se?

Voisit odottaa minun vastaavan KYLLÄ. Mutta en ole varma.

Ohjelmaamme toteutetaan tyttöpartiolaisille ympäri maailmaa (WAGGGS) .Itgave Angeli Siladan, partiolainen Filippiineiltä, on saanut varmuutta puhua kehon merkityksestä itsevarmuuteen tämän vuoden Women Deliver-konferenssissa.

Se on nähnyt partiotyttöjen ympäri maailmaa tukevan Free Being Me-ohjelmaa ja nostavan esille kehonkuvaan liittyvät ongelmat maansa johtajien keskuudessa.

Se nähdään siinä työssä me teemme WAGGGS-organisaation kanssa juhlien Kansainvälistä Tyttöjen päivää 11. lokakuuta, jossa nuoret partiolaiset voivat ansaita Team Girl-merkin jakamalla miten he tukevat viittä YK:n 17 Global Goals-tavoitteista.

Ja ohjelman opit auttoivat minua henkilökohtaisesti pitämään luennon YK:ssa aiemmin tänä vuonna. Ennen kuin nousin puhumaan, muistutin itselleni, että oli OK jännittää, ja hyväksyin puutteellisuuteni - koska kukaan kuuntelijoista ei ole täydellinen. Sanoin itselleni että se onnistuu hyvin, ja lopulta se onnistui paremmin kuin hyvin - se oli loistava.

Takaisin alkuun