Siirry kohtaan sisältö

Domestos elää sosiaalista merkitystään todeksi

Julkaistu:

Liiketoiminnan kasvu kehitysohjelmiemme polttoaineena

Domestos sociala agenda en del av verkligheten

World Water Week-tapahtumassa Tukholmassa, Matteo Rizzi, Global Social Mission Expertise Manager, Home Care, kertoi miten hänen työnsä on auttaa sanitaatio-ongelmissa ja samanaikaisesti luoda Domestos-tuotemerkille liiketoimintamahdollisuuksia.

Tiimini auttaa tuotemerkkejä – ml. Domestos, Surf, Sunlight ja Living Hygiene – elämään sosiaalista merkityksellisyyttään todeksi lisäämällä asiantuntemusta sekä keskustelemalla kuluttajien kanssa relevanteista aiheista.

Keskeistä on, että katsomme miten avaamme liiketoiminnan kasvumahdollisuuksia työmme sosiaalisen vaikutuksen kautta. Näin ruokimme sitoumustamme tähän toimintaan sekä ohjelmien toteutusta paikan päällä.

Jo viittä miljoonaa ihmistä autettu

Otetaan esimerkiksi Domestos. Tuotemerkin tavoitteena on auttaa 25 miljoonaa ihmistä saavuttamaan paremmin pääsyn käymälöihin vuoteen 2020 mennessä. Olemme ensimmäinen yritys, joka on sitoutunut parantamaan sanitaatiota tässä laajuudessa, joten tarvitsemme asiantuntemusta ja valtuuksia rohkaistaksemme muita auttamaan meitä saavuttamaan tämän tavoitteen.

Teemme myös yhteistyötä tutkijoiden, kehitysvirastojen, kansalaisjärjestöjen ja hallitusten kanssa. Kumppanuutemme UNICEF:n kanssa on loistava esimerkki, jossa tuemme maailmanlaajuista sanitaatio-ohjelma, joka on keskittynyt käyttäytymisen muutokseen ja kapasiteetin rakentamiseen.

Domestos-tuotemerkin välityksellä Unilever on vuodesta 2012 asti auttanut yli 5 miljoonaa ihmistä saavuttamaan ja käyttämään käymälöitä vaikuttamalla käyttäytymiseen ja lisäämällä kapasiteettia. *

Käyttäytymisen muutos

Päällimmäisenä käymälöiden rakentamiseen liittyvänä infrastruktuurin haasteena on se, että monissa kulttuureissa ihmiset ovat tottuneet ulostaman ulkona. Käymälän omistaminen ei siis itsessään tarkoita, että koko perhe käyttäisi sitä.

Ensimmäiseksi ihmiset on saatava ymmärtämään, että he tarvitsevat käymälän. Tämän jälkeen on varmistettava, että kaikki perheenjäsenet käyttävät sitä joka kerta. Heidän täytyy näin ollen omaksua täysin uusi käyttäytymisen malli, jotta nämä haasteet voitetaan pysyvästi.

Sanitaation parantaminen

Vuodesta 2009 Domestos on auttanut parantamaan sanitaatiota. Johtavana wc-hygienian tuotemerkkinä, se on käyttänyt ulottuvuuttaan markkinoinnissa kertoakseen kuluttajille saniteetin tärkeydestä, samalla työskennellen yhdessä kumppaniensa kanssa paremman sanitaation lisäämiseksi miljoonille ihmisille.

Lisäksi yhteistyössä Unicefin kanssa Domestos on käynnistänyt saniteettiohjelmia, joissa käsitellään käymälöiden ylläpitoa kouluissa Vietnamissa, Etelä-Afrikassa, Turkissa, Venäjällä, Brasiliassa, sekä Keski- ja Itä-Euroopassa (CEE), ja se on myös perustanut Domestos WC Academy-nimisen markkinointiin pohjautuvan mallin Vietnamissa ja Intiassa. Osana tätä ohjelmaa kumppanimme kouluttavat yrittäjiä valmistamaan ja asentamaan käymälöitä, ja rahoittamaan kotitalouksia sekä nostamaan hygieniatietoisuutta ja -kysyntää.

Olin Biharissa Intiassa äskettäin - missä työskentelemme kumppanimme PSI:n kanssa- ja puhuin eräälle yrittäjälle. Yllätyin hänen ylpeydestään. Hän ei ole ylpeä pelkästään siitä, että työ tarkoittaa hänelle mahdollisuutta elättää perheensä, mutta myös koska hän tuntee hän tekevänsä jotain hyvää yhteisölle.

Katso tästä lyhyt video, jossa kuulet joitain ohjelmassa mukana olleita ihmisiä.

Takaisin alkuun