Toggle Hae

Ben & Jerry’s logo

Ben & Jerry’s

Ben & Jerry’s on aina ollut ainutlaatuinen: se alkoi käyttää ensimmäisenä jäätelönvalmistajana Reilun kaupan raaka-aineita, ja sen hauskat makunimikkeet ovat vailla vertaa.

Kaikki sai alkunsa vuonna 1978, kun koulukaverit Ben Cohen ja Jerry Greenfield avasivat ensimmäisen jäätelöbaarinsa remontoituun huoltoasemarakennukseen Vermontin osavaltiossa USA:ssa.

Vielä nykyäänkin Ben & Jerry’s juhlii tuon ensimmäisen jäätelöbaarin avajaisia viettämällä ”Free Cone Day’tä” eli ilmaisen jäätelötötterön päivää, jolloin jäätelöä jaetaan (ilmaiseksi!) jäätelökioskeissa ympäri maailmaa. Siten Ben & Jerry’s haluaa ilmaista vilpittömän sydämellisen kiitoksensa faneilleen.

Alkuajoista lähtien faneista muodostui jonoja ensimmäisen jäätelöbaarin eteen. Kaikki halusivat päästä maistamaan herkullista Ben & Jerry’s -jäätelöä – joka oli sekoitus tuoretta Vermontin maitoa, kermaa sekä tuotemerkille ominaisia runsaita lisukkeita, kuten reilun kokoisia ”sattumia” ja ”kierteitä”.

Kymmenen vuoden kuluttua vuonna 1988 Ben & Jerry’sillä oli yli 80 jäätelöbaaria 18 USA:n osavaltiossa ja muutamassa muussa maassa. Vuonna 1994 Ben & Jerry’s alkoi toimittaa jäätelöä Iso-Britanniaan, eikä muunkaan maailman tarvinnut odottaa paljon pidempään. Ben & Jerry’s lähti merkittävään kansainväliseen kasvuun Unileverin ostaessa tuotemerkin vuonna 2000. Uusi kumppanuus tarjoaa Ben & Jerry’s -faneille mahdollisuuden nauttia Ben & Jerry’s -jäätelöä 34 maassa ympäri maailmaa!

Aineksia legendaksi

Ben & Jerry’sin mahtavissa makuyhdistelmissä – ja luovissa nimikkeissä – on legendan aineksia. Ikoniset jäätelönimikkeet, kuten Cherry Garcia ja Chunky Monkey, tuovat hymyn huulille lempimausta riippumatta. Kuten yhtiön tuotannon toimintaperiaatteeseen on kirjattu, Ben & Jerry’s on sitoutunut valmistamaan, toimittamaan ja myymään mahdollisimman laadukasta jäätelöä, jossa käytetään jatkuvasti terveellisiä ja luonnollisia raaka-aineita.

Klassiset sekoitukset ihastuttavat hienostuneisuudellaan ja makunystyröitä hivelevillä makuyhdistelmillä, kuten Chocolate Fudge Brownie. Se on suklaajäätelöä, jossa on mureita kinuskibrownien palasia, jotka on valmistettu Greyston Bakery -leipomossa New Yorkin Yonkersissa. Se auttaa yhteiskunnan huono-osaisia asumiseen, työhön ja koulutukseen liittyvissä asioissa. Tapa jolla Ben & Jerry’s yhdistää tuotteensa ja auttamisen halunsa tekee siitä todella erityisen.

Yhteiskunnallinen toimintaperiaate

Kunnioitus yhteiskuntaa ja ympäristöä kohtaan ovat Ben & Jerry’sin liiketoiminnan ytimessä. Lokakuussa 2012 Ben & Jerry’s ilmoitti, että siitä on tullut sertifioitu B (tai Benefit) Corp -yritys todistaen näin olevansa vastuullinen yritys. Ben & Jerry’sin yhteiskunnallisen toimintaperiaatteen mukaan yhtiö sitoutuu harjoittamaan liiketoimintaansa sen yhteiskunnalliset vaikutukset huomioiden ja pyrkimään elämänlaadun kohentamiseen paikallisella, kansallisella sekä kansainvälisellä tasolla.

Tuotannon toimintaperiaatteessa sitoudutaan lisäksi maapalloa ja ympäristöä kunnioittaviin liiketoiminnan käytäntöihin. Kaiken taustalla on arvo, jonka mukaan Ben & Jerry’sin ei pidä olla vain maailman paras jäätelönvalmistaja vaan myös maailmalle paras jäätelönvalmistaja. Tämä sitoumus näkyy liiketoiminnassa monin tavoin: Ben & Jerry’s toteuttaa suurimmassa osassa makuyhdistelmiään arvopohjaisen hankinnan periaatteita ympäri maailmaa. Yhtiö voi auttaa yksinkertaisesti tukemalla edistyksellisiä organisaatioita ja hankkimalla raaka-aineita vastuullisesti.

  • Ben & Jerry’s on sitoutunut siirtymään Reilun kaupan raaka-aineisiin maailmanlaajuisesti koko makuvalikoimansa osalta vuonna 2013. Reilu kauppa määrittelee kehitysmaiden viljelijöiden raaka-aineille lähtöhinnan ja kannustaa yhteistyöhön ja kestäviin toimintatapoihin.
  • Ben & Jerry’sin ympäristöohjelmaan on aina kuulunut omien valmistus- ja jakelutapojen organisointi mahdollisimman ympäristöystävällisesti. Myös Yhdysvaltain ympäristönsuojeluvirasto (Environmental Protection Agency) on arvioinut yhtiön parhaat toimintatavat. Sijoittaminen tuulivoimaan, aurinkovoiman käyttö, matkustamisesta aiheutuneiden päästöjen korvaus ja jopa lehmästä purkkiin ulottuva hiilineutraalius ovat korostaneet yhtiön ympäristöystävällisiä arvoja.
  • Ben & Jerry’sin jatkuva pyrkimys kestävään maidontuotantoon näkyy Caring Dairy -ohjelmassa, joka on käynnissä Vermontin osavaltiossa USA:ssa ja Hollannissa niillä tiloilla, joilta yhtiö ostaa tuoretta maitoa ja kermaa.

Careline contact details

Argentina

Unilever Belgium N.V.
Humaniteitslaan/Boulevard de l’Humanité 292
1190 Brussel/Bruxelles
Belgium

Av. El Dorado No 69 B-45
7 Floor. Corporate Center building
Bogotá
Colombia

Foods
T: 018000 527517

Home & personal care
T: 018000 513130

Unilever Danmark A/S
Ørestads Boulevard 73
2300 København S

Unilever France S.A.
20 rue des Deux Gares,
92842 Rueil Malmaison Cedex

Unilever Deutschland  
GmbH
Konstantin Bark 
Am Strandkai 1
20457 Hamburg

+49(0)40-3493-3520
www.unilever.de

Hindustan Unilever Limited
Unilever House, B. D.
Sawant Marg
Chakala, Andheri (E)
Mumbai - 400 099

Unilever Japan Head Office
Nakameguro GT Tower (Reception 22F)
2-1-1
Kamimeguro, Meguro-ku
Tokyo
153-8578

Unilever Kenya Limited
Watermark Business Park, Ndege Road, Karen
P.O. Box 30062-00100 GPO, Nairobi, Kenya

Consumer Care line
0800 22 15 45 4

Head office, Karen : +254 (0) 709 050 600

Industrial office, Commercial Street: +254 (0) 709 050 800

Unilever Tea Kenya Limited

Kericho-Nakuru Road

P.O.Box 20 – 20200

Kericho, Kenya

Unilever (Malaysia)
Holdings SDN BHD
Level 33-35, Menara TM 
Jalan Pantai Baru
59200 Kuala Lumpur
PO BOX 11015 
50732 Kuala Lumpur
Malaysia  

Unilever N.V. Weena 455
PO Box 760 3000
DK Rotterdam
Netherlands

Martin Linges vei 25,

1364 Fornebu, Norge

Unilever Jeronimo Martins Lda.
Largo de Monterroio
Mascarenhas 1
1099-081 Lisboa
Portugal

Unilever de Puerto Rico
Professional Offices Park
997 San Roberto Street, Suite 7
San Juan, PR 0096

Unilever South Central Europe SA
Baneasa Business & Technology Park
42-44 Bucuresti-Ploiesti street
Building B
4th floor
District 1
013696 Bucharest
Romania

Unilever Singapore Pte Ltd
20 Pasir Panjang Road, #06-22
Mapletree Business City
Singapore 117439

Unilever Vietnam
156 Nguyen Luong Bang Avenue
Tan Phu Ward, District 7
Ho Chi Minh City
Vietnam

Takaisin ylös