Siirry kohtaan sisältö

Saavutettavuus

Unilever on sitoutunut saavutettavuuteen, monimuotoisuuteen ja osallistavuuteen sekä kestävään lähestymistapaan kaikissa näissä tärkeissä asioissa. Me uskomme, että asiakkaittemme ja muiden kävijöiden tulisi päästä verkkosivullemme, ja pyrimme samaan aikaan tuottamaan visuaalisesti antoisan kokemuksen.

Lähestymistapamme

Teemme jatkuvasti työtä saavutettavan, osallistavan sisällön ja suunnittelun tuomiseksi osaksi kaikkea sitä mitä teemme Unileverillä. Yksi tapa on rakentaa saavutettavuus osaksi alusta alkaen, jotta mahdollisimman monet ihmiset voivat käyttää ja nauttia verkkosivuistamme. Olemme ottaneet suuria edistysaskeleita, mutta aina voi tehdä enemmän.

Olemme rakentaneet sivustomme helppokäyttöiseksi avustusteknologialla ja erilaisilla tavoilla, joilla ihmiset selaavat verkkosisältöä. Esimerkiksi:

  • Olemme lisänneet navigointipisteitä useille sivuille, jotta näytönlukijat voivat ymmärtää ja selata sisältöä nopeammin.
  • Navigoiminen ja pääsy useimpiin interaktiivisiin elementteihin onnistuu näppäimistöllä ja avustusteknologioilla.
  • Olemme poistaneet animoituja komponentteja, kuten karuselleja, ja käyttäjä voi pysäyttää minkä tahansa animaation play/pause-painikkeella.
  • Suurimmassa osassa kuvissa on selittävä ALT-teksti, lukuun ottamatta koristekuvia. ALT-teksti antaa näkövammaisille käyttäjille kirjoitetun kuvauksen kuvasta.
  • Monet verkkosivut sisältävät ääni- ja videosisältöä, joille on mahdollisuuksien mukaan tarjolla tekstipohjainen vaihtoehto, mukaan luettuna otsikot ja kuvaukset.
  • Kaikki sisältö skaalautuu samalla tavalla tietokoneen näytöllä, tabletilla ja mobiiliversiossa, ja verkkosivumme on optimoitu käyttämään selaimen zoomaustoimintoa.
  • Kolmansien osapuolten sisältöä ja komponenttia ei voi hallita, mutta teemme parhaamme varmistaaksemme, että ne ovat saavutettavissa ja käyttäjäystävällisiä.

Kuinka saavutettava verkkosivumme on?

Tämä sivusto on kehitetty täyttämään Verkkosisällön saavutettavusohjeet (WCAG) versio 2.1 taso AA-ohjeistuksen, ja verkkosivustoamme seurataan jatkuvasti sen saavutettavuuden ja käytettävyyden parantamiseksi. WCAG on kansainvälisesti hyväksytty ohje digitaalisen sisällön tekemiseksi saavutettavaksi vammaisille ihmisille.

Mitä teemme tällä hetkellä?

Otamme saavutettavuuden ja käyttäjäpolun huomioon suunnitteluvaiheessa, ja käymme suunnitelmiamme läpi saavutettavuusasiantuntijan kanssa, jotta varmistamme parhaiden käytäntöjen noudattamisen ja verkkosivustomme parhaan mahdollisen käyttäjäystävällisyyden. Aina kun lisäämme uuden toiminnon, testaamme sen perusteellisesti varmistaaksemme, että se on saavutettavissa avustusteknologioita käyttämällä. Olemme lisäksi sisällyttäneen saavutettavuustestauksen verkkosivuston kehitystyöhön ja laadunvarmistusprosessiin.

Olemme tietoisia tietyistä haasteista saavutettavuudessa, ja teemme työtä niiden korjaamiseksi. Esimerkiksi:

  • Tiedämme, että kaikki sivuston pdf-tiedostot eivät ole täysin saavutettavissa. Työskentelemme varmistaaksemme, että sivustollamme saatavana olevat dokumentit ovat saavutettavassa muodossa, ja pyrimme varmistamaan, että kaikki uudet pdf-dokumentit täyttävät tämän ehdon.
  • Käytämme videoita sivustolla laajasti, ja suurimmassa osassa niistä on kuvakoodatut tekstitykset tai tavalliset tekstitykset. Työskentelemme kaikkien muiden videoiden auditoimiseksi ja päivittämiseksi.

Apua saavutettavuuteen

Mikäli sinulla on millaisia tahansa vaikeuksia verkkosivustomme käytössä, voit kertoa siitä meille täyttämällä yhteydenottolomakkeen ja valitsemalla pudotusvalikosta vaihtoehdon ”Palaute verkkosivustosta”. Tämä löytyy yhdenottolomakkeestamme, joka on sivulla ota meihin yhteyttä. Merkitse viestisi aiheeksi ”saavutettavuus”.

Haluamme myös ottaa vastaan mitä tahansa kommentteja tai ehdotuksia, joita sinulla voi olla käyttökokemuksen kehittämiseksi.

Pyrimme vastaamaan kaikkiin viesteihin viiden työpäivän sisällä.

Takaisin alkuun