Siirry kohtaan sisältö

Helppokäyttöisyys

Unilever on sitoutunut helppokäyttöisyyteen, monimuotoisuuteen ja osallistamiseen sekä suhtautumaan näihin tärkeisiin seikkoihin kestävällä tavalla. Olemme sitä mieltä, että kaikkien asiakkaidemme ja sivuillamme vierailevien tulee voida käyttää verkkosivujamme. Pyrimme kuitenkin samaan aikaan tarjoamaan visuaalisesti monipuolisen käyttäjäkokemuksen.

Tavoitteemme on tarjota pääsy verkkosivustollemme myös niille käyttäjille, jotka hyödyntävät käyttöä helpottavia toimintoja, kuten näytönlukijaa, tekstin puheeksi muuttavaa ohjelmistoa tai puheentunnistusohjelmistoa, suurennuslasia ja/tai näppäimistöemulaattoria.

Kaikilla sivuilla käytetään kelvollista, rakenteellista ja semanttista HTML5-kieltä. Visuaalisten tyylien luonnissa käytetään CSS:ää (Cascading Style Sheets), ja JavaScript tarjoaa käyttäjälle parantuneen vuorovaikutuskokemuksen.

Alla on ei-tyhjentävä luettelo toimenpiteistä, joilla olemme parantaneet verkkosivujamme niin, että kaikkien käyttäjien on mahdollisimman helppoa selata niitä:

Sivun asettelu

Verkkosivujemme asettelut on laadittu niin, että näytönlukijaa käyttävien henkilöiden on helppoa liikkua niillä. Käytämme semanttista HTML5-kieltä ja sopivia tunnisteita erotellaksemme sisällön otsikot, osiot, luettelot, taulukot ja muut muotoiluominaisuudet, jotta sivuilla kävijät voivat käyttää sivuja helposti ja johdonmukaisesti käyttöä helpottavien toimintojen avulla.

Tekstipohjaiset vaihtoehdot

Aina, kun verkkosivuillamme näkyy kuvia, tarjoamme näytönlukijoille tekstipohjaisen vaihtoehtoisen sisällön.

Ääni- ja videosisältö

Useilla verkkosivuillamme on ääni- ja videosisältöä, ja aina kun mahdollista, tarjoamme tällaiselle sisällölle tekstipohjaisen vaihtoehdon, kuten kuvatekstin tai puhtaaksikirjoituksen.

Tekstien ja taustan värit

Verkkosivuilla on usein runsaasti sisältöä, kuvia ja toimintoja, ja otamme helppokäyttöisyyden huomioon suunnittelu- ja sisällönluontiprosessiemme aikana.

Zoomaus

Useimmat nykyaikaiset selaimet tukevat sivun zoomausta ja tarjoavat näin käyttäjille mahdollisuuden suurentaa tai pienentää sivun sisällön kokoa ilman, että sisältöä tai toimintoja katoaa. Verkkosivumme on optimoitu käyttämään selaimen zoomaustoimintoa. Käyttäjät voivat lähentää tai loitontaa verkkosivujen useimpia osia.

Helppokäyttönäppäimistö

Useimpia verkkosivujemme osia voidaan käyttää välilehtipohjaisella näppäimistöllä tai näppäimistöemulaattorilla.

Selaintuki

Testaamme verkkosivujamme sen varmistamiseksi, että ne näkyvät oikein uusimmissa Microsoft Edge-, Internet Explorer-, Mozilla Firefox-, Apple Safari- ja Google Chrome -selainversioissa.

Kolmansien osapuolten tarjoamat osat

Useilla verkkosivuillamme on kolmansien osapuolten tarjoamia osia. Vaikka Unilever ei voikaan hallinnoida kolmansien osapuolten tarjoamia osia, kannustamme alihankkijoitamme tuottamaan sisältöä ja osia, jotka ovat helppokäyttöisiä ja käyttäjäystävällisiä.

Käyttäjien luoma sisältö

Joillakin verkkosivuillamme käytetään sosiaalisen median pienoissovelluksia, jotka sisältävät käyttäjien luomia sisältöjä ja kuvia. Unilever ei ole vastuussa käyttäjien luomasta sisällöstä, mukaan siitä, onko sisältö helppokäyttöistä tai käyttäjäystävällistä.

Lisätuki

Jos sinulla on vaikeuksia tarkastella tai selata tällä sivustolla olevaa sisältöä tai huomaat jonkin sellaisen sisältökohdan, ominaisuuden tai toiminnallisuuden, joka ei mielestäsi ole täysin helppokäyttöinen vammaisille henkilöille, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Jos lähetät meille sähköpostia, kirjoita viestin aiheeksi ”Palautetta verkkosivustosta” ja anna kuvaus siitä toiminnosta, joka ei mielestäsi ole täysin helppokäyttöinen, tai parannusehdotus.

Takaisin alkuun