1. Etusivu
  2. ...
  3. Historiamme
  4. Unileverin arkistot

Unileverin arkistot

Port Sunlightissa, Unileverin historiallisessa toimipaikassa Isossa-Britanniassa sijaitsevat Unileverin arkistot ovat eräs maailman tärkeimmistä liiketoimintatietojen kokoelmista.

Tietoa Unileverin arkistoista

Unileverin historiallinen Port Sunlight

The National Archives (TNA) on huomioinut arkistojen korkean tason, ja ne ovat saaneet kansainvälistä tunnustusta sekä Unileverin että United Africa Companyn kokoelmille myönnetyillä Museums, Libraries and Archives Council -neuvoston (MLA) ”Designated Status” -palkinnoilla.

Mitä arkistot sisältävät

Arkistot-yksikkö vastaa Unileverin arkistojen keräämisestä ja hallinnasta. Arkistot kattavat useita vuosisatoja, ja niiden vanhin asiakirja on vuodelta 1295.

Arkistot sisältävät alkuperäisiä asiakirjoja, painettuja lähteitä, kuvia ja filmejä. Tietoja löytyy tunnetuista yrityksistä esimerkiksi Colman’s, Wall’s ja Lipton sekä tuotemerkeistä esimerkiksi Persil, Pears Soap, Lux, PG Tips ja Marmite.

Arkistoista löytyy pöytäkirjoja, rahoitustietoja, runsaasti mainoksia ja esimerkkejä pakkauksista sekä arkkitehtonisia suunnitelmia ja karttoja, sekä paljon muuta.

Perhehistoria

Genealogisia lähteitä etsivät ihmiset löytävät paljon yrityksen sisäisiä julkaisuja, joista monissa on tietoja työntekijöistä, esimerkiksi palkintoja pitkästä palveluksesta, tietoja avioliitoista ja muistokirjoituksia.

Alkuaikoinaan Lever Brothers-yrityksellä oli kumppanuusohjelma, joka antoi työntekijöille ja heidän huollettavilleen osan yrityksen tuotoista. Ohjelmassa mukana olleista henkilöistä löytyy yksityiskohtaiset kortistot. Valitettavasti useiden pienten tytäryhtiöiden työntekijöiden tiedot eivät ole jääneet talteen.

Miten ottaa yhteyttä arkistoon

Arkistot-yksikkö vastaa mielellään kysymyksiisi. Voit ottaa usealla tavalla yhteyttä saadaksesi lisätietoja tärkeistä kokoelmista, mitä historiallisia tietoja säilytämme ja miten voit niitä käyttää:

puhelimitse Isosta-Britanniasta – 0151 641 4551

puhelimitse ulkomailta – +44 151 641 4551

sähköpostitse: archives@unilever.com

postitse: Unilever Archives, PO Box 69, Port Sunlight, Wirral CH62 4ZD, UK

hakemalla verkosta: Unilever-Archives

Jos haluat käyttää arkistoja tutkimustarkoituksiin, Port Sunlightin arkistorakennuksessa sijaitsevat tutkijanhuone ja kirjasto. Huomaa, että vierailu on varattava etukäteen ja vierailuajat ovat maanantaista perjantaihin klo 10.00–16.00 (paitsi yleisinä vapaapäivinä) . Vierailuajat riippuvat lisäksi siitä onko henkilöstö käytettävissä. Ota yhteyttä arkistoon ensin kirjallisesti ja anna mahdollisimman paljon tietoa tutkimusprojektistasi.

Takaisin ylös