1. Etusivu
  2. ...
  3. Historiamme
  4. 2010 – nykyhetki: Kestävä kehityksen periaatteiden mukaiset elintavat

2010 – nykyhetki: Kestävä kehityksen periaatteiden mukaiset elintavat

Kestävän kehityksen periaatteiden mukaisten elintapojen edistäminen

Kestävän kehityksen mukaisten elintapojen edistäminen

Mies makoilee ruohikolla, Dove Men+Care -aloituskampanjasta

Ilmastonmuutoksen, taloudellisen epävakauden ja 1900-luvun elintason kohoamisen muodostamien uhkien myötä Unilever otti käyttöön Unilever Sustainable Living Plan -ohjelman kestävän kehityksen periaatteiden mukaista liiketoimintamallia varten.

Unilever Sustainable Living Plan -ohjelmassa määritetään satoja tavoitteita ja sitoumuksia, jotka sisältyvät kolmeen keskeiseen tavoitteeseen:

Autamme yli miljardia ihmistä parantamaan terveyttään ja hyvinvointiaan.

Puolitamme tuotteidemme valmistamisen ja käytön ympäristövaikutuksen

Parannamme tuhansien ihmisten toimeentuloa toimitusketjussamme.

Sen jälkeen kun Unilever Sustainable Living Plan -ohjelma otettiin käyttöön vuonna 2010, riippumattomat kommentaattorit ovat valinneet sen kaikkien aikojen kunnianhimoisimmaksi kansainvälisen yrityksen kestävän kehityksen periaatteiden mukaiseksi ohjelmaksi. Sen kehitys jatkuu ja edistää Unileverin liiketoiminnan kasvua, hyödyntäen yrityksen kokoa ja asiantuntijuutta muutoksen aikaansaamiseksi maailmassa.

Vuoteen 2014 mennessä kestävän kehityksen mukaista elintapaa tukevat tuotemerkit, eli ne, joilla on määriteltynä kestävän kehityksen periaatteiden mukainen tarkoitus ja jotka vaikuttavat yhteen tai useampaan Unilever Sustainable Living Plan -ohjelman tavoitteeseen, kasvoivat kaksinkertaisesti verrattuna muuhun liiketoimintaan ja edistivät merkittävästi kokonaiskasvua

Liiketoiminnastamme eteenpäin

Liiketoiminta voi toimia tärkeässä roolissa turvallisemman ja oikeudenmukaiseman tulevaisuuden luonnissa globaalin agendan huipulla, josta ovat esimerkkinä Pariisin ilmastokokous 2015 sekä YK:n globaalien tavoitteiden julkistaminen.

Unilever tunnistaa kolme aluetta, joilla voimme auttaa oikeaa järjestelmämuutosta tekemällä yhteistyötä toisten yritysten, yhteiskunnan, viranomaisten ja vapaaehtoisjärjestöjen kanssa: ilmastonmuutos ja metsäkato, puhtaanapito ja hygienia sekä kestävä maataloustuotanto ja ruoan turvallisuus.

Kohokohdat

2010

Unilever nimetään ruoka- ja juomasektorin kestävän kehityksen johtavaksi yritykseksi Dow Jonesin kestävän kehityksen indeksissä 12. perättäisenä vuotena.

Alberto Culverin osakkeenomistajat äänestävät sen puolesta, että Unilever ostaa yrityksen. Näin tuodaan Unileverin portfolioon useita tuotemerkkejä, kuten TRESemmé, Alberto VO5, Nexxus, St Ives ja Simple.

2011

Toimitusjohtajamme Paul Polman sitoutuu siihen, että Unilever tukee alan laajuista muutosta kestävän maataloustuotannon tukemiseksi Maailman talousfoorumissa Davosissa.

2012

Unileverin liikevaihto ylittää 50 miljardia euroa kaikilla kasvuun vaikuttavilla alueilla ja luokissa. Meillä on nyt 14 tuotemerkkiä, joiden kunkin myynti on yli miljardi euroa vuodessa.

Edistymme hyvin Unilever Sustainable Living Plan -ohjelman tavoitteiden saavuttamisessa. Yli kolmas maatalousraaka-aineista on vastuullisesti hankittuja, ja yli 50 % tehtaista saavuttaa tavoitteen olla lähettämättä jätettä kaatopaikoille. Saavutamme 224 miljoonaa ihmistä ohjelmilla, joiden tavoitteena on vähentää ripulitauteja käsien saippuapesulla, tarjota puhdasta juomavettä, edistää suuhygieniaa ja parantaa nuorten itsetuntoa.

2013

Unilever nimettiin arvostetun 2013 Catalyst-palkinnon voittajaksi hankkeista, jotka tarjosivat parempia mahdollisuuksia naisille ja liiketoiminnalle. Yritys palasi Myanmarin-markkinoille aloittamalla liiketoiminnan uudessa valmistuspaikassa ja päätoimipaikassa Yangonissa.

Unilever sai 44 palkintoa 60. Cannes Lions International Festival of Creativity -tapahtumassa.

2014

Yritys aloitti Unilever Sustainable Living Young Entrepreneur Awards -ohjelman. Tämä palkinto-ohjelma, joka suunniteltiin inspiroimaan nuoria ympäri maailmaa toimimaan ympäristön, yhteisön ja terveyden parantamisen hyväksi.

Vaikeasta taloudellisesta ympäristöstä huolimatta Unilever saavutti viitenä peräkkäisenä vuotena netto- ja bruttotulojen kasvun. Yritys jatkoi portfolion muokkaamista ja teki lukuisia strategisia ostoja vuoden aikana, mukaan luettuna Talenti super-premium -jäätelöliiketoiminnan osto Pohjois-Amerikassa ja Qinyuanin vedenpuhdistusliiketoiminnan osto Kiinassa.

Unilever nimettiin elintarvike-, juoma- ja tupakka-alan johtavaksi yritykseksi Dow Jonesin vuoden 2014 kestävän kehityksen indeksissä (DJSI).

2015

Unileverin tasainen kannattava kasvu jatkui epävakailla markkinoilla samalla kun portfolio kestävyyttä vahvistettiin.

15. kerran 16 vuoden aikana Unilever nimettiin elintarvike-, juoma- ja tupakka-alan johtavaksi yritykseksi pistemäärällä 92/100. Se myös valittiin Dow Jonesin kestävän kehityksen indeksin (DJSI) indeksikomponentiksi osallistuttuaan vuoden 2015 RobecoSAM Corporate Sustainability Assessment -kestävyysarviointiin. Tammikuussa Unilever ilmoitti, että se saavutti tavoitteensa olla toimittamatta vaaratonta jätettä kaatopaikoille yhdestäkään tehtaastaan, ja kesäkuussa se saavutti miljoonan tonnin hiilidioksidipäästöjen säästöt vuodesta 2008 lähtien.

”Kestävän kehityksen mukaista elämäntapaa tukevat tuotemerkit” edustivat nyt puolta yrityksen kasvusta ja ne kasvavoivat kaksi kertaa nopeammin kuin muut tuotemerkit. Kasvava määrä johtavia tuotemerkkejä otti kestävän kehityksen periaatteet osaksi vaikutustaan maailmassa, sisältyen niiden tarkoitusperään, sekä tuotteiden raaka-aineisiin ja elinkaariin.

Unilever osallistui YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden (SDG) julkistukseen sekä vuoden 2015 Pariisin ilmastokokoukseen (COP21). Unilever ilmoitti, että se tulee olemaan ”hiilipositiivinen” vuoteen 2030 mennessä.

Raportissa ”Mobilising Collective Action: USLP Summary of Progress 2015” Unilever raportoi, että se työskentelee edelleen saavuttaakseen suurimman osan asettamistaan USLP-tavoitteistaan ja kutsuu maailmanlaajuisesti kaikkia vastaamaan maailmaa kohtaaviin suurimpiin haasteisiin

Takaisin ylös