1. Etusivu
  2. ...
  3. Historiamme
  4. 1960 - 1969: Kasvun aika

1960 - 1969: Kasvun aika

1960-luku toi optimismia ja uudistuksia maailmantalouden kasvaessa, ja ihmisten elintaso jatkoi nousuaan.

Captain Birdseye, John Hewerin esittämänä 1960-luvun mainoksessa

Maailmantalouden kasvun seurauksena Unileverin toiminta laajentui ja monipuolistui innovaatioiden ja yritysostojen kautta sekä yrityksen perustaessa mainostoimistoja, markkinatutkimus- ja pakkausyrityksiä. Esimerkiksi vuonna 1968 Unilever yritti fuusioitua Allied Breweriesin kanssa erittäin kunnianhimoisella tarjouksella. Tuottojen vakauden säilyttäminen oli vaikeaa, sillä parhaiten ja huonoiten tuottavien toimintojen ero kasvoi, ja varoja investoitiin ylläpitämään alhaisen tuoton liiketoimintoja.

1960-luvun puolivälissä toiminnan uudelleenjärjestely muodosti mahdollisuuden kasvattaa tuotemerkkejä kansainvälisesti. Suurimpien tuotemerkkien hallinto- ja Eurooppa-vastuut siirrettiin yksittäisistä yrityksistä Co-ordinations-nimellä kutsuttuihin tuoteryhmien mukaan luokiteltuihin tiimeihin.

Kohokohdat

1960

Kaikki pesuun liittyvät tuotemerkit sijoitettiin Lever Brothers and Associates-yrityksen hallinnoitaviksi. Becel, ensimmäinen terveysmargariini, tuotiin markkinoille sen jälkeen, kun lääketieteen ala pyysi Unileveriä kehittämään kolesterolia alentavan elintarvikkeen. Tuotetta myytiin ensin vain apteekeissa.

1961

Good Humor -jäätelö ostettiin USA:ssa.

1965

Unilever perusti oman pakkausliiketoimintaan erikoistuneen 4P Group-yrityksen, joka muutti sisäisen palveluntarjonnan tuottavaksi liiketoiminnaksi. Cif lanseerattiin Ranskassa.

1967

Captain Birds Eye/Iglo/Frudesa esitti ensimmäisen televisiomainoksensa.

1968

Unilever yritti fuusioitua yhden Ison-Britannian suurimman panimon, Allied Breweries:n kanssa, mutta epäonnistui.

1969

Unilever lähetti Ison-Britannian ensimmäisen televisiomainoksen Birds Eye-herneistä.

Takaisin ylös