1. Etusivu
  2. ...
  3. Historiamme
  4. 1940 - 1949: Keskittyminen paikallisiin tarpeisiin

1940 - 1949: Keskittyminen paikallisiin tarpeisiin

Sotavuosien aikana Unilever jaettiin, jolloin liiketoiminta Saksassa ja Japanin valloittamilla alueilla erotettiin Lontoon ja Rotterdamin liiketoiminnoista.

Pojat jonottavat ilmaisiin Lifebuoy-pesuhuoneisiin 1940-luvulla

Tämä johti yritysrakenteeseen, jossa paikalliset Unileverin liiketoimintayksiköt toimivat erittäin itsenäisesti ja keskittyivät paikallisten markkinoiden tarpeisiin.

Sodan jälkeen Unileverin omistukset Itä-Euroopassa menetetään kansallistamisen ja Neuvostoliiton harjoittaman hallinnon yhteydessä. Kiinan-markkinoilla käy samalla tavalla.

Kuitenkin 1940-luvulla Unilever jatkoi laajentumistaan elintarvikemarkkinoilla. Yritys hankki uusia liiketoimintoja moninaisine tuotevalikoimineen, ja resursseja käytettiin uusien materiaalien ja tuotantotekniikoiden tutkimukseen ja kehitykseen.

Kohokohdat

1941

Lontoon pommitusten aikana Lifebuoy Soap tarjoasi lontoolaisille ilmaisia pesupalveluita. Lifebuoyn pakettiautot, joissa oli lämmintä vettä, saippuaa ja pyyhkeitä, kiersivät kaupungin pommitetuilla alueilla ja tarjosivat lontoolaisille kipeästi tarvitun pesumahdollisuuden.

1943

Unileveristä tulee Frosted Foods-yrityksen suurin osakkeenomistaja. Frosted Foods omistaa Birds Eyen sekä uusien massamarkkinoille suunnattujen elintarvikeiden valmistukseen säilöntämenetelmän oikeudet Isossa-Britanniassa eli pakastamisen. Vuosia myöhemmin pakastaminen nousee uudelleen suosioon, kun osoitetaan, että se on yksi parhaista keinoista saada tuoreen ruoan hyvät ominaisuudet säilytetyiksi. Samoihin aikoihin Unilever ostaa Batchelor's-yrityksen, joka on erikoistunut pakastekuivattuihin vihanneksiin ja säilykkeisiin.

1945

Sodan päättyessä Unilever sai kansainvälisen verkostonsa uudelleen haltuun, vaikka pysyikin poissa Itä-Euroopan ja Kiinan markkinoilta. Liiketoiminnan hajauttamista, jota ei voitu välttää sodan aikana, jatkettiin käytäntöpäätöksellä.

1946

BirdsEye toi markkinoille ensimmäiset pakasteherneet Isossa-Britanniassa. Siihen aikaan liha, kala, jäätelö ja säilykkeet muodostivat vain 9 % Unileverin koko liikevaihdosta

Takaisin ylös