1. Etusivu
  2. ...
  3. Historiamme
  4. 1930 - 1939: Haasteista selviytyminen

1930 - 1939: Haasteista selviytyminen

1930-luku oli vaikea vuosikymmen. Se alkoi suurella lamalla ja päättyi uuteen maailmansotaan.

Lux Flakes -hiutaleiden vintagemainos - ”Undisolved Soap Ruins Undies'

Näiden olosuhteiden vuoksi juuri yhdistyneiden yritysten täytyi rationalisoida vieläkin kiireellisemmin. Tämän vuoksi Isossa-Britanniassa Unilever lakkautti 50 saippuanvalmistusyritystään keskittyäkseen vähempiin tuotemerkkeihin, kun taas manner-Euroopan viranomaiset suojelivat paikallista voin tuotantoa veroilla, valmisteveroilla ja tuotantorajoituksilla. Lopputuloksena Unileverin margariini- ja ruokaöljytehtaita vähennettiin kymmenestä viiteen.

Mutta taantumasta huolimatta liiketoiminta jatkoi kasvuaan: osittain kehittämällä uusia tuotteita olemassa oleville markkinoilleen ja osittain ostamalla yrityksiä uusia tuotekategorioita, kuten pakaste- ja valmisruokia varten.

Kohokohdat

1930

Unilever perustettiin virallisesti 1. tammikuuta.

Procter & Gamble tuli Ison-Britannian markkinoille ostamalla Thomas Hedley Ltd.:n Newcastlesta, ja siitä tuli yksi Unileverin suurimmista kilpailijoista.

1930-luvun puoliväli

Saippuan tuotanto muuttui kovista saippuoista hiutaleiden ja pulvereiden valmistukseen. Ne oli suunniteltu helpottamaan kotisiivousta. Tämä johti saippuamarkkinoiden kysynnän kasvuun.

1935

A- ja D-vitamiineja lisättiin margariinin saman verran kuin voissa on.

1938

Margariinin ja vitaminoitujen tuotemerkkien, kuten Stork Isossa-Britanniassa ja Blue Band Alankomaissa, julkisuuskuvan kohentamiskampanjan jälkeen margariinin myynti nousi lähelle vuoden 1929 huipputasoa.

30-luvun loppu

Toisen maailmansodan kynnyksellä valuuttasäännöstely ja valuuttojen jäädyttäminen tekivät kansainvälisestä kaupasta entistä hankalampaa. Unilever ei kyennyt siirtämään tuottoja Saksasta, ja se joutui sen sijaan investoimaan yrityksiin, jotka eivät liittyneet öljyihin ja rasvoihin, mukaan luettuna julkisiin palveluihin.

Takaisin ylös