1. Etusivu
  2. ...
  3. Historiamme
  4. 1920 - 1929: Unilever muodostettiin

1920 - 1929: Unilever muodostettiin

1920-luvun loppuun mennessä Jurgens omisti margariinitehtaita Skotlannissa, Irlannissa ja Englannissa ja Lord Leverhulme hallitsi 60 % Ison-Britannian saippuan valmistuksesta.

Lifebuoyn vintage-mainos

Mutta vuosikymmenen aikana margariinimarkkinat kärsivät kysynnän laskusta, kun voi halpeni.

Ennen kuolemaansa vuonna 1925 Brothersin perustaja Lord Leverhulme yksityisen yrityssalkun, johon kuului toimia hänen vasta hankitun Skotlannin Western Isles:illa sijaitsevan tilansa tuotteisiin liittyen. Useat näistä, mukaan luettuna Mac Fisheries Ltd., osti myöhemmin Lever Brothers.

Vuosikymmenen lopussa liittoumat saavuttivat loppunsa ja Unileverin virallinen historia sai alkunsa. Ensin Jurgens ja Van den Bergh yhdistyivät ja muodostivat Margarine Unien. Kaksi vuotta myöhemmin - yhdessä aikansa suurimmista fuusioista - Margarine Unie yhdistyi Lever Brothersin kanssa Unileveriksi.

Kohokohdat

1920

Lever Brothers sai hallintaansa Niger Companyn, josta myöhemmin tulee osa United Africa Companya.

1922

Lever Brothers osti Wall'sin, suositun makkarayhtiön, joka oli ryhtynyt tuottamaan jäätelöä myytäväksi kesällä, kun makkaran kysyntä laskee.

1923

Saksan talouden romahtaminen loi entistä vaikeammat kauppaolosuhteet Jurgensille ja Van den Berghille.

1925

Lever Brothers osti British Oil & Cake Millsin, yhden suurimmista kilpailijoistaan, New Pin Soap -saippuan valmistajan.

1926

Lever Brothers käynnisti puhtaiden käsien kampanjansa (Clean Hands Campaign). Osana sen lasten terveyspolitiikkaa se antoi lapsille tietoa liasta ja basilleista ja kannusti heitä pesemään kätensä ”ennen aamiaista, ennen päivällistä ja koulun jälkeen.”

1927

Jurgens ja Van den Bergh, jotka olivat jo yhdistyneet kahden eurooppalaisen yrityksen, Centran ja Schichtin kanssa, yhdistyivät muodostaakseen Margarine Unien - margariiniunionin. Unioni sai nopeasti uusia jäseniä luoden suuren eurooppalaisten yritysten ryhmän, jotka liittyivät lähes kaikkien öljyistä ja rasvoista valmistettujen tuotteiden tuotantoon.

Planters Ltd, Lever Brothersin yritys, toi markkinoille ensimmäisen vitaminoidun margariinin nimeltä Viking.

1928

Margarine Unie osti ranskalais-hollantilaisen Calvé-Delft-ryhmän, jolla oli tehtaita Alankomaissa, Ranskassa, Belgiassa ja Tsekkoslovakiassa. Seuraavana vuonna unioni osti myös Hartog’sin.

1929

2. syyskuuta Lever Brothers ja Margarine Unie allekirjoittivat sopimuksen Unileverin perustamiseksi. Yritykset aikoivat alunperin neuvotella sopimuksen pysyä erossa toistensa ensisijaisista intresseistä saippuan ja margariinin tuotannossa, mutta lopulta ne päättivät yhdistyä.

Takaisin ylös