Fenoksietanoli

Käytämme säilöntäaineita varmistaaksemme valikoimaamme kuuluvien kodinhoitotuotteiden ja ihonhoitotuotteiden säilyvyyden. Ilman niitä bakteerit, hiiva ja home voisivat pilata tuotteet. Valitsemme säilöntäaineet huolella ja varmistamme, että ne ovat sekä tehokkaita että turvallisia käyttää.

Woman cleansing her face

Fenoksietanoli on kirkasta, väritöntä nestettä, jossa on heikko ruusun tuoksu. Fenoksietanolia esiintyy myös luonnossa, mutta useimmiten se on synteettisesti tuotettua. Se on yksi yleisimmistä ihonhoitotuotteissa käytetyistä säilöntäaineista. Se on tehokasta ja turvallista käyttää monissa tuotteissamme.

Yleisimpiä kysymyksiä kuluttajiltamme

Mitkä Unileverin tuotteet sisältävät fenoksietanolia?

Käytämme fenoksietanolia kaikenlaisissa valikoimaamme kuuluvissa ihonhoitotuotteissa, mukaan lukien kosteusvoiteissa, puhdistusaineissa, saippuoissa, puhdistuspyyhkeissä ja vauvoille tarkoitetuissa ihorasvoissa. Käytämme sitä myös joissakin nestemäisissä pyykinpesuaineissa.

Onko fenoksietanoli turvallista kaiken ikäisille?

Fenoksietanoli on todettu turvalliseksi ja tehokkaaksi säilöntäaineeksi. Eri säilöntäaineet toimivat paremmin eri tuotteissa, ja fenoksietanoli on erityisen tehokasta miedoissa yhdistelmissä, jotka sopivat parhaiten vauvoille.

Tekemämme turvallisuusarvioinnit osoittavat, että fenoksietanoli on tehokas ja turvallinen säilöntäaine käytettäväksi kaiken ikäisille tarkoitetuissa kosmetiikkatuotteissa, kun sen pitoisuus on enintään 1 %. Nämä tulokset ovat linjassa myös Euroopan unionin säädöksissä sallittujen pitoisuuksien kanssa.

Tehokkaat säilöntäaineet ovat tärkeitä etenkin lapsille tarkoitetuissa tuotteissa, koska lapset ovat erityisen alttiita erilaisille infektioille. Nykyisten tutkimustietojen mukaan fenoksietanoli on täysin turvallista kaiken ikäisille, myös pienille lapsille, kun sen pitoisuus pysyy sallituissa rajoissa. Kuten kaikkien muidenkin kodinhoitotuotteissamme ja ihonhoitotuotteissa käytettävien ainesosien osalta, seuraamme jatkuvasti tieteellisen tutkimuksen ja alan sääntelyn kehittymistä.

Tiesitkö tätä?

Fenoksietanolia esiintyy luonnostaan vihreässä teessä ja sikurissa.

”FENOKSIETANOLIN KÄYTTÖ IHONHOITOTUOTTEISSA JA KOSMETIIKASSA ON TURVALLISTA JA TEHOKASTA, KUN SEN PITOISUUS PYSYY SALLITUISSA RAJOISSA. SEN TURVALLISUUTTA ON DOKUMENTOITU KATTAVASTI SEKÄ IHMISILLE ETTÄ YMPÄRISTÖLLE AIHEUTUVIEN VAIKUTUSTEN KANNALTA.”

Phenoxyethanol as a Safe and Important Preservative in Personal Care (Fenoksietanoli turvallisena ja tärkeänä säilöntäaineena henkilökohtaisissa hoitotuotteissa ), J Krowka et al, Cosmetics & Toiletries (online: 23.4.2014); painettu julkaisu 129(5) 24–27 (kesäkuu 2014)
Takaisin ylös

SEURAA MEITÄ

Teemme aina mielellämme yhteistyötä kestävään kehitykseen perustuvan tulevaisuuden rakentamiseksi.

OTA YHTEYTTÄ

Ota yhteyttä meihin ja asiantuntijoihimme ympäri maailman.

Ota yhteyttä